KISITLAMALAR KALKTI! İŞTE YENİ NORMALLEŞME !

341
Türkiye dün gece son kez uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte, bugün normalleşme dönemine adım attı.
 
Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında akşam saat 22.00 ile 05.00 arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dün gece son kez geçerli oldu.
 
İçişleri Bakanlığı’nın yeni normalleşme süreciyle ilgili açıkladığı detaylara göre, nargileciler hariç tüm işletmeler ruhsatlarında yazan saatler arasında açık kalacak ve sokağa çıkma yasakları tamamen kaldırılacak.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 21 Haziran’da yapılan Kabine toplantısında, vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama programının hız kazanmasıyla birlikte Temmuz ayından sonra normalleşme sürecine geçilmesi kararı alınmıştı.
 
İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, bugün itibarıyla hafta içi gece boyunca ve pazar günleri tüm gün uygulanan sokağa çıkma yasakları kalktı.
 
Kaldırılan bir diğer kısıtlama da şehirlerarası seyahatlere ilişkin.
 
Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saat ve günlerde özel araçlarla izne tabi olan şehirlerarası seyahatler de serbest bırakıldı.
 
Genelgede, “1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmayacaktır” ifadeleri yer aldı.
 
Kaldırılan bir diğer kısıtlama da toplu taşıma araçlarıyla ilgili. Sabah 05.00 itibarıyla hem şehir içi hem de şehirlerarası toplu taşıma araçlarındaki yolcu sınırlaması da kaldırıldı.
 
Ayrıca 65 yaş üzeri ve 18 yaş altındakilerin toplu taşıma kullanması üzerindeki yasaklara da son verildi.
 
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key