DSÖ’DEN 60 YAŞ ÜSTÜNE SEYAHAT ETMEME TAVSİYESİ!

381

Covid-19 salgınında yeni Omicron varyantının yarattığı endişe nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 60 yaş üstü kişilere yönelik mesajları akılları karıştırdı.

DSÖ salı günü yaptığı açıklamada Omicron varyantının çıktığı ülkelere yönelik seyahat kısıtlamalarının virüsün küresel yayılımını önlemek için çözüm olmadığını bildirdi ve çözüm olarak Covid-19’a karşı daha savunmasız olan 60 yaş üstü ve tam aşılanmamış kişilerin yapacakları seyahatleri ertelemeleri çağrısında bulundu.

Ancak DSÖ, dün sabah paylaştığı tavsiyesinde ilk mesajında bir değişiklik yaptı ve yeni varyantın topluma yayıldığı yerlere yapılacak seyahatler söz konusu olduğunda, 60 yaş üstü aşı olmamış kişilerin seyahat düzenlemelerini yeniden gözden geçirmelerini istedi.

“Bütün seyahat edecekler tedbirli olmalıdır” diyen DSÖ kanser, kalp hastalığı ve diyabet gibi risk gruplarını da listesine aldı.

Seheyat yasaklarının varyantın uluslararası yayılımını önleyemeyeceğini kabul eden örgüt, ülkeye giriş ve çıkış noktalarında tarama tedbirlerinin alınması gerektiğini doğruladı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key