YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

BAKAN KOCA’DAN MASKE UYARISI!

Düzce'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "Evde kal Türkiye" çağrısına kısmen uyuluyor.Yaya trafiğinin en yoğun olduğu İstanbul ve Gaziantep Caddeleri ile Avni Akyol ile İsmet İnönü parkları, Anıtpark Meydanı girişlerinde kontrol noktaları oluşturan polis ekipleri, burada işleri olan vatandaşların ateşini ölçüyor. Öte yandan, kentte sokağa maskesiz çıkma yasağına ilişkin denetimler de artırıldı. Cadde ve sokaklarda ring halinde bulunan polis ekipleri, maskenin doğru kullanımı hakkında da vatandaşları uyarıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )
428
Ülkemizdeki koronavirüs vaka sayıları düne göre düştü. 1 Ocak’ta kaydedilen 24 saatlik verilere göre, 36 bin 731 vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 163’ten 145’e düştü. İyileşen hasta sayısı 23 bin 325 olurken toplam 369 bin 27 PCR testi yapıldı. Kritik bir uyarıda bulunan Bakan Koca, “Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız.” dedi.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca sosyal medya hesabından vaka tablosuyla ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Koca, “Maske. Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar