YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

OMİCRON’UN KULUÇKA SÜRESİ 3 GÜN!

406
Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa İlhan, “Şu anki bilgilerimize göre, Omicron’da kuluçka süresi daha kısa gibi görünüyor. Orijinal Vuhan varyantında bu süre 5 günken, Delta varyantında 4 gün, Omicron’da ise 3 gün gibi görünüyor” dedi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, vakalardaki artışa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
İlhan, vakalar arttığını, hayatını kaybeden kişi sayısının ise düştüğünü belirterek, “Vefat eden kişilerin çok büyük çoğunluğu Omicron varyantı ile enfekte olan kişiler değil, muhtemelen daha önceki varyantlar ile enfekte olan kişiler. İnşallah rakam daha aşağı gider, kimse koronavirüsten vefat etmez ama geldiğimiz aşamada sayının bu kadar çok olması halen risk olduğunu söylüyor” dedi.
 
“Kronik hastalar ve 65 yaş üstü dikkatli olmalı”
 
65 yaş üstü vatandaşlarımızın dikkatli olması gerektiğini belirten İlhan, ”18 bin kişi enfekteyken vefat eden kişi sayısı daha az olabilir, aşağıya doğru gidebilir; ama sayı 2-3 katına çıktığında sayı daha aşağıya doğru gitse de enfekte olup, etkilenen kişi sayısı çok olabileceği için risk yine yüksek olabilir. Bu nedenle başta kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar