YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ALMANYA’DAN BİSİKLETİ İLE DÜZCE’YE GELİYOR!

651
Almanya’da yaşayan Habip Keskin memleketi Düzce’ye gelmek için bisikleti ile yola çıktı. Edirne’ye ulaşan Keskin, yol üzerindeki camileri sosyal medya hesabından tanıttı.
 
Almanya’nın Bad Buchau kentinde yaşayan, “Düzceli motorcu” lakaplı Habip Keskin, bisikletle memleketi Düzce’ye gitmeye karar verdi.
 
 
Hazırlıklarını tamamlayan Keskin, 6 Ocak’ta Almanya’dan yola çıktı.
 
Trafikte görünür olabileceği renkte giysileri tercih eden Keskin, bisikletine astığı Türk bayrağı ve “Düzceli 81” yazısıyla da dikkati çekti.
 
Avrupa ülkelerinin bir bölümünü otobüsle geçen Keskin, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan ve Bulgaristan’da 1400 kilometre pedal çevirdi. Geçtiği ülkelerde camileri ziyaret ederek fotoğraflayan Keskin, bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştı.
 
 
Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Keskin, , daha önce Türkiye’yi motosikletle gezdiğini, bisikletle Almanya’dan memleketi Düzce’ye gelmeye karar verdiğini söyledi.
 
Türkiye’ye ulaştığı için mutlu olduğunu belirten Keskin, “Çok şükür Allah sağ salim vatanımıza kadar gelmeyi nasip etti. Türkiye’ye gelmekteki amacım güzergah üzerinde Osmanlı’dan bu tarafa kalan tarihi değerlerimizi, camilerimizi görmek, milletimizin yaptığı değerleri insanlara göstermek.” dedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar