YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE BELEDİYESİ KENDİNİ SAVUNDU; ” EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ!

400

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Mezarlık Müdürü Erol Bayraktar ile Park ve Bahçeler Müdürü Kenan Albayrak ile birlikte son günlerde Düzce gündemini meşgul eden mezarlıklardaki çalışmalarla ilgili kamuoyuna bilgilendirdi. Gösterişli, vatandaşların emanetlerine sahip çıktıklarını kaydetti.

  
Düzce Belediyesi uhdesinde olan mezarlıkların güzelleştirilmesi ve mezarların zarar görmemesi adına başlatılan çalışmalar hakkında basın açıklaması yapıldı. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Mezarlık Müdürü Erol Bayraktar ile Park ve Bahçeler Müdürü Kenan Albayrak’ın Şehir Mezarlığında düzenlenen basın açıklamasında mezarlıkların “cennetten bir parça” olarak düzenleneceğini ifade edildi. Toplantıya AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve AK Parti Belediye Meclis üyeleri de katıldı. 
Basın toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, “ Ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçların ani devrilmeler oluyordu. Doğal halinde yetişen kavak ve akasya ağaçları vardı. Vatandaşların da diktiği ağaçlar vardı. Ağaçlar bir zaman sonra mezarlığını kırıyor. Vatandaşlarımız bize dilekçe veriyor. Şartlar uygun olduğunda bu ağaçları da kesiyoruz. Geçtiğimiz ay 22 ağaç fırtınada devrildi. Allah korusun bir vatandaşımız orada olabilirdi. Burada belediyemiz sorumludur. Manevi olarak da sorumluyuz. Bir kişinin canının gitmesini istemediğimiz için Orman İşletmesine başvurduk. Buradaki ağaçları inceleyip rapor hazırladılar. Bu tespitler yapıldı ve kesilerek teslim edildi. Biz bu memleketin insanıyız” dedi


“RANT SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Burada bir rant elde ediliyor deniliyor. Allah korusun koskoca Düzce Belediyesinin yanında bunların lafı bile edilmez” diyen Gösterişli, “ 58 tane mezarlığımız var. Aynı sorunlar var ve talepler geliyor. Mezar taşlarını koruyacak şekilde çalışıyoruz. Bazı ağaçlar da budamayla kurtarılıyor. Vatandaşımızdaki hassasiyet nasıl varsa bizde de var. Buraya ait peyzaja uygun ağaçlar dikeceğiz. Diktiğimiz ağaçlar mezarlıklara da zarar vermeyecek” ifadelerinde bulundu.

 
“HERKES BELEDİYEDEN BİLGİ ALABİLİR”
Şehir mezarlığında yapılan kamuoyu bilgilendirme toplantısında konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, “ Haberlerden etkilenen herkesi mezarlık müdürlüğüne gelerek bilgi alabilir. İnsanların tehlike altında olmaması için bir çalışma yapılıyor. Her belediyenin yaptığı işlerin altında bir şeyler aranmasın. Mezarlıklar ceddimizin olduğu yerler. Buradan siyaset devşirmek bu kadar ucuz olmamalı. Fırtınada 22 ağaç yıkıldı. Allah korusun biri yaralansa kim çıkacak bu işin içinden. Herkes gelsin ve buradan bilgi alsın” şeklinde konuştu.


“20 BİN MEZAR SİSTEME KAYDEDİLDİ”

Düzce Belediyesi tarafından yapımı devam eden Düzce Mezarlıklar Projemiz kapsamında;  58 mezarlıktaki yaşı geçmiş veya kökü çürümüş ağaçlar temizlenerek budanmaya devam ediyor. Ayrıca mezarlıklara ışık ve aydınlatma sistemi kurulmasının yanı sıra ses sistemi kurularak her hafta Cuma vakti Kur’an-ı Kerim okunacak. 
Düzce Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, mezarlık bilgi sistemi kurulması için başlattığı çalışma kapsamında 20 bin mezar sisteme kaydedildi. Öte yandan mezarlık girişlerinde koyulacak kioks ile mezar yerleri rahatlıkla bulunabilecek. 
Basın açıklamasının ardından mezarlıklarda yapılan çalışmalar basın mensuplarına anlatılırken yıkılan ağaçların kırdığı mezarlıklar gözler önüne serildi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar