YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

İYİ PARTİLİ ER; BELEDİYE 5 AY ZAMAN KAYBETTİ!

485
Cedidiye Meydan Projesinde yer alan ve Düzce Belediye Meclisinden kredi yetkisi alınan yer altı otoparkı, projeden çıkarıldı. Yapılan açıklamada halkın isteği doğrultusunda bu değişikliğin yapıldığı belirtilmesi üzerine İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 5 ay önce bu konuyu gündeme getirdiklerini belirtti. Er, yaptığı açıklamada ayrıca, yer altı otoparkının iptali konusunda halkın isteğini dikkate alan Düzce Belediyesinin, büfeler, İstanbul Caddesi, kavşaklara verilen isimler konusunda da halkın isteğini de dikkate alması gerektiğine vurgu yaptı.
 
“YAZIK OLUYOR DÜZCE’YE”
 
Er, “Düzce Belediyesi yaptığı açıklama ile Cedidiye Meydan Projesi adı ile kamuoyuna duyurulan projenin revize edildiğini ve projede yer alan yer altı otoparkının iptal edildiğini duyurmuştur.İyi Parti Belediye Meclis Üyeleri ise 7 Ekim 2021 tarihinde ilgili projenin oylaması esnasında gerek yaptıkları konuşmalar gerekse de kullandıkları red oyu ile projenin özellikle ‘yer altı otoparkı’ kısmının yanlış olduğuna vurgu yapmış fakat ilgili proje AK Parti Belediye Meclisi üyeleri başta olmak üzere verilen evet oyları ile meclisten geçmişti. 8 Ekim 2021 tarihinde İyi parti Düzce Teşkilatları adına Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü’ye hitaben yaptığımız ‘Projeye Değil Ranta Karşıyız’ başlıklı açıklamamız ile kamu kaynaklarının boşa harcanmaması adına bu projenin revize edilmesinin önemini özellikle yer altı otoparkı özelinde dile getirmiş ve projenin tekrar ele alınmasını rica etmiştik. Bununla beraber konunun dile getirdiğimiz noktada projenin revize edilmesi ve bizlerin dediği noktaya gelmesi 5 aylık bir süre aldı.. Düzce adına geçen zaman ve bu ana kadar yapılan harcamalar adına üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Yazık oluyor Düzce’ye” dedi.
 
“FİZİBİLİTE RAPORU NEDİR?”
 
Projeler öncesinde fizibilite raporu hazırlanması gerektiğini belirten Er, Başkan Özlü ve Ekibi için fizibilite raporunun ne olduğunu şöyle açıkladı, “Fizibilite raporu nedir? Önce bunu Belediye Başkanımıza ve ekibine projelerin akamete uğramaması adına hatırlatmanın faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bir proje yatırımı yapacak olan işletmenin politikasına uyup uymadığını belirlemek için fizibilite raporu hazırlanır. Çünkü fizibilite raporu projenin ekonomik, hukuki ve teknik açıdan etkinliğini araştırmaya yarar ve bu rapor ile bu konularla ilgili bilimsel gerçekler ortaya koyar.”
 
“FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINDA CİDDİ SORUN VAR”
 
Sürekli kamuoyuyla proje paylaşıp sonra değişiklikler yapılmasının fizibilite çalışmalarında ciddi sıkıntı olduğunun göstergesi olduğunu beliren Er, “Bu hususu her projenizde öncelikli şekilde dikkate almanız gerekmekte Sayın Başkanım. Çünkü sizin kamuoyuna sunup akabinde sürekli değiştirdiğiniz projelerinizin varlığı Fizibilite çalışmalarında ve planlama aşamasında ciddi sıkıntılarınız olduğunu biz Düzcelilere göstermektedir ve şehir bu eksikliğinizden, kentin yap-boz tahtasına dönmesinden artık yorulmuştur. Sizin kariyerinize sahip bir siyasetçiye de bu çalışma tarzının hiç yakışmadığını düşünüyoruz. Bu plansız ve proje ciddiyeti ile örtüşmeyen çalışma şekli, bundan sonra yapacağınızı duyurduğunuz projeler ile alakalı da ne yazık ki kamuoyunda ciddi ‘ güven’ sıkıntısı yaratabilecek ve Belediye’nin inandırıcılığını zedeleyecektir. Mesela başta eski sanayi projesinde de şu anda yaşanacak olan en büyük sıkıntı bu olabilir. Daha dikkatli ve titiz olunmasında fayda görüyoruz. Sizden de bunu tüm Düzce adına rica ediyoruz” dedi.
 
“BİZ SİZE DEMİŞTİK DEMEKTEN MUTLU OLMUYORUZ”
 
Cedidiye Meydan projesinin eksik olduğunu ve revize edilmesi gerektiğini defalarca dile getirdiklerini belirten Er, “Sayın Başkanım ‘ biz size demiştik’ demekten, kentin harcadığı zaman ve kaynak göz önüne alındığında, inanın mutlu olmuyoruz. Ama biz size Cedidiye Meydan projesinin eksik olduğunu ve revize edilmesi gerektiğini söylemiştik. Dinlemediniz. Bu gün yer altı otoparkını iptal ediyorsunuz, evet olumlu bir adım fakat ‘ İbadet alanı olan bir yerin ticari çerçevede iş merkezleri ile doldurulmasının da doğru olmadığını projeyi bu manada da revize etmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Kentlerin meydanlara ihtiyacı var, Cedidiye Meydanını da ticari çerçevede değil bu manada ele almanız şehir için doğru olan olacaktır. İnşallah bu sefer bizi dinlersiniz” dedi.
 
“İL BAŞKANLARIYLA İSTİŞARE PROJELERDEKİ HATALARI GİDERİR”
 
Tüm il başkanlarıyla bir araya gelerek bu projelerdeki eksik ve hataların baştan giderilmesi gerektiğini belirten Er, “Benim çağrıda bulunup MHP İl Başkanı Sayın İlhami Caboğlu’nun da destek verdiği, il Başkanları ile bir araya gelmenizin projelerinizde olası eksiklerin ve hataların girdirilmesi adına önemi bu vesile ile bir kere daha görülmüştür . Bir araya gelelim ve en azından kent için önemli olan mevcut diğer projeleriniz Cedidiye Meydan projesi ile aynı kaderi paylaşmasın. Amacımız kente katkı sunmak çözüm önerilerimizi paylaşmaktır” dedi.
 
“BÜFELER, KAVŞAK İSİMLERİ KONUSUNDA DA HALKI DİNLESEYDİNİZ”
 
Başkan Özlü’nün halktan gelen büfeler, İstanbul Caddesi, kavşak isimleri gibi talepleri de dinlemesini isteyen Er, “Açıklamanızda halktan gelen talep üzerine yer altı otoparkının iptal edildiğini söylemişsiniz. Size tavsiyemiz halkın taleplerini bu derece önemsiyorsanız diğer projelerinizde de halkı dinlemenizdir. Bakın bakalım kentin çeşitli yerlerine konan büfelerle alakalı, İstanbul Caddesi ile alakalı, kentin kavşaklarına ve caddelerine verdiğiniz isimlerle alakalı Düzceliler ne diyor ? Dinlerseniz o noktada da yapılan hatalarınızı görmüş olursunuz ve bundan sonra aynı hataları tekrarlamazsınız” dedi.
 
“ASAR’DA SUYU ŞİŞİRMEZSENİZ ONU DA REVİZE ETMEK ZORUNDA KALIRSINIZ”
 
Yer altı otoparkı için alınan krediyi Asar projesinde suyu şişirmek için kullanılması gerektiğini belirtene Er, “Size bir öneri daha sunalım. Yer altı otoparkı için alınan kredinin belirlenecek bir yerde yapılacak yer üstü otoparka kullanılacağını belirtmişsiniz. Bu kaynağın Asar projesinde Asar Suyu’nun şişirilmesinde, Asar projesinin de akamete uğramamasında kullanılmasını öneriyoruz. Proje ancak su şişirilir ise cazibe merkezi haline gelecektir. Aksi halde onu da revize etmek zorunda kalacaksınız, eğer ‘ halkın taleplerini’ dinlerseniz tabi ki” dedi.
 
“KEŞKE BİZLERİ DİNLESEYDİNİZ”
 
Cedidiye Meydan projesindeki değişim nedeniyle Düzce’nin zaman kaybettiğini, Belediyenin ise kredibilitesinin zarar gördüğünü belirten Er, “Sonuç olarak Cedidiye Meydan projesi ‘bir kere daha’ değişmiştir. Düzce zaman kaybetmiş, Düzce Belediyesinin kredibilitesi zarar görmüştür. Oysa biz İyi Parti olarak size demiştik Sayın Başkan, keşke bizleri dinlese idiniz… Onun için ısrarla ve tekraren diyoruz ki Biz İyi Parti olarak bu kenti halkımızla beraber ‘daha iyi ‘ yönetiriz. Son yaşananların da bunu Düzcelilere bir kere daha gösterdiğine inanıyoruz…Biz, İyi Parti olarak, projeye değil ranta karşıyız. Biz daha iyisini yapar şehri daha iyi yönetiriz” dedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar