YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

KADIN, HAKLARI İÇİN SAVAŞMALI!

402
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi Anıtpark meydanında bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Baro Başkanı Taner Çakır ve Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi üyeleri avukatlar katıldı.
 
Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı İrem Albayrak Öner 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi ile Kadınların Kanuni Hakları ve Toplumdaki yeri ile alakalı olarak farkındalık yaratmak amacıyla toplandıklarını söylerken, kadınların toplumun her kesiminde yaşadığı sıkıntıları anlattı.
 
Öner, ” Bugün burada bulunan bütün kadınların, tüm geçmiş hayatını gözden geçirmesini rica ediyorum. Dönüp baktığımızda, hepimizin cinsiyet sebebi ile ayrımcılığa maruz kaldığı olmuştur. İş başvurularımız kadın olduğumuz için reddedilir, daha düşük maaş alırız, toplum hem anne olmamızı ister hem de hamileysek yahut çocukluysak bizi işten çıkarırlar, müdürlük sorumluluk gibi unvanlar almamız çok zordur, sokakta takip ediliriz, giysilerimiz ile yargılanırız, ailelerimiz bizden miras kaçırır, cinsel kimliğimizi bastırmamız beklenir, özel günlerimiz bir ayıp gibi gösterilir, toplumun her alanında şiddete maruz kalırız, fiziksel şiddete uğrarız ve en kötüsü de her gün kadın cinayeti haberi alırız. Ölsek bile arkamızdan ama ile başlayan cümleler kurulur. Oysa kadın ve erkek eşittir. Kadın ve erkek her alanda eşit haklara sahiptir. Önce Anayasal yaşam hakkımız ardından Türk Medeni Kanunu ve diğer yasalar ile bize tanınan tüm haklar için savaşmalıyız. Toplumsal cinsiyet ayrımcılığına ve kadına yönelik şiddete karşı bu savaşı verirken yalnız olmadığımızı da bilmeliyiz.” dedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar