YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YOLUMUZ UZUN, VAZGEÇMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

535

Düzce Bahçeşehir A.Ş.’nin düzenlediği Bina, Site ve Tesis Yönetimi Eğitim ve Sertifika Programı çalıştayının ilk günü tamamlandı.
İlk panelist İstanbul Ticaret Odası meclis üyesi, Gayrimenkul Komitesi Başkanı ve Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu Başkanı İbrahim Bozan, mevzuat ve lisanlaşma konularını çözerek vatandaşların memnuniyetini sağlamanın önemli olduğunu kaydetti. 2000’li yıllardan sonra bina ve değişik yapıların oluşmasının ardından yeni bir yönetime ihtiyaç duyulmaya başladığını kaydeden Bozan, “ Binaların çoğalması ve çeşitlilik göstermesinin yanı sıra nüfus artışı ile birlikte gereklilik haline gelen gayrimenkullerin artmasıyla tesis yönetim şirketleri kurulmaya başladı. Sektör sadece tesis yöneticilerinden oluşmuyor. Teknik sektörlerle de bağıntımız var. Bu yüzden mevzuat oluşturmak zorundayız. Çünkü mevzuat olmadığında karmaşa yaşanabiliyor. Mevzuatımız olursa Türkiye genelinde tek bir işletme projesi olacak. Kanun belirlediğinde yönetici sadece ihtiyaca göre değişiklik yapar. Doğru işletme bütçesi oluşturmak gerekir ve buna göre sitede olan ile olmayanı belirleyebiliriz. Burada vatandaşın memnuniyeti önemli ve bunu sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu.
“VAZGEÇMEDEN DEVAM EDECEĞİZ”
Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Muzaffer Ulaşdı ve Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Görenekli çalıştaya katılanlara sunum gerçekleştirdi. İlk olarak konuşan Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Muzaffer Ulaşdı, “ Kat irtifakı kurulduğu gün site yönetiminin kurulması gerekiyor” dedi.
İkinci olarak konuşan Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Görenekli, site ve binaların profesyonelce yönetilmesi gerektiğini belirterek, “ Kanunun içinde birçok tartışmalı konu var. Yönetim planı değişikliği konusunda yeniden bir şeyleri yaptırıyor olma gücüne sahip olmalıyız. Yolumuz uzun, vazgeçmeden devam edeceğiz” diye konuştu.
Maltepe Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ethem Saba Özmen ve Adıgüzel MYO Öğretim Görevlisi ve Danışma Kurulu üyesi Avukat Ali Rıza İlgezdi, site, bina ve tesis yönetimleriyle ilgili sorunları hukuksal anlamda değerlendirerek bilgi verdi.
İKİNCİ OTURUMDA TEKNİK KONULAR ELE ALINDI
Düzce Bahçeşehir A.Ş. ve Bina, Site ve Tesis Yönetimi Eğitim ve Sertifika Programının ilk gününün ikinci oturumu Adıgüzel MYO Öğretim Görevlisi ve Danışma Kurulu üyesi Avukat Ali Rıza İlgezdi ve Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Muzaffer Ulaşdı ile başladı. Panelistler aidatlar, karar defteri, denetçi yöneticilerin görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi.
Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Görenekli, Mali Danışman Davut Öksüz, Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendisliği Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Alptekin Şahintürk ve İstanbul Ticaret Odası Hizmet Sektörü meclis üyesi Salih Dursun da merkezi ısıtma sistemi, temizlik hizmetleri, yönetimlerin hizmetleri ile ilgili konularda detaylı sunumlar gerçekleştirildi.
Panelistler, katılımcıların sorularını yanıtlayarak soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Program Pazar günü devam etmek üzere sona erdi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar