YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

MELİKE ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİLERİNE ÖRNEK PROJE!

525

Düzce Hikmet AKIN İlkokulu Ana sınıfı B şubesi öğrencileri, öğretmenleri Melike KARAGÜZEL rehberliğinde 2021 yılı Ekim ayında başladıkları  CHILDREN’S WORLD WITH STEM adlı proje ile her ay belirlenen temalara göre STEM etkinlikleri gerçekleştirdiler. Projede her ay bilim insanlarını tanımaya yer verildi ve bu bilim insanlarının çalışmaları öncülüğünde tasarımlar oluşturuldu.

Öğrenciler Ekim ayında Mimar SİNAN’ı tanıdılar ve kroki tasarlayarak oryantiring çalışması yaptılar. Kasım ayında Yürüyen renk deneyi ile renklerin oluşumu deneyi yaptılar. Maria MONTESSORİ’yi tanıyarak renklerle ilgili montessori oyunları tasarladılar. Aralık ayında Yuri GAGARİNİ tanıdılar . Gezegen, güneş sistemi, uzay ve astronot çalışmalarını Web 2.0 araçlarını kullanarak astronot oldular ve uzay aracı tasarladılar.

Ocak ayında doğamızı koruyalım ve geri dönüşüm konusunda Reggio EMİLİA’ yı tanıdılar geri dönüşüm materyalleriyle müzik aletlerini oluşturarak projeyi tamamladılar. Proje bitiminde bilim şenliği yapan öğrencilerin örnek projesi velilerden de büyük beğeni aldı. Benzer projelerin devam edeceğini belirten üzce Hikmet AKIN İlkokulu Ana sınıfı B şubesi öğretmeni Melike KARAGÜZEL çocukların bu proje sayesinde bilim insanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve bilime olan ilgilerinin arttığını söyledi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar