YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

TIBBİ AROMATİK PROJESİNDE İLK HASAT YAPILDI!

385

Düzce Belediyesi Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi’nde dikimi yapılan tıbbi aromatik bitkilerden adaçayının ilk ürün hasadı yapıldı. Üretilen tıbbi aromatik bitkilerden yağ, çay ve baharat elde edilecek.

Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde hazırlanan ve Formlife ile Beltur A.Ş.’nin iştirakçi olduğu Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi’nin ilk hasadı adaçayı bitkisiyle gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Tıbbi aromatik proje alanı içerisinde yapılan adaçayı biberiye, kekik ve melisa dikimlerinin ilk hasadını adaçayı ile gerçekleştirdi.

BİTKİSEL ÇAY ELDE EDİLECEK

6 dönümlük proje alanı içerisinde geçtiğimiz sene Kasım ayında dikilen aromatik bitkilerden ilk hasadı yapılan adaçayı bitkisinin kurutma işlemlerinden sonra bitkisel çay olarak kullanıma hazır hale gelecek. 7200 kök adaçayının dikildiği arazinin hasadına Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden de katıldı.

KADIN VE ÇİFTÇİYE DESTEK OLUNACAK

Damlama sulama sistemi ile 6 dönümlük arazinin desteklendiği Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi’nin hasattan elde edilen ürünler Beltur A.Ş.’ye devredilerek çiftçi ve kadın çalışanların ekonomik kazanç sağlamasına destek verilecek. Tıbbi aromatik bitkilerden yağ, çay ve baharat elde edilecek.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar