YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YIĞILCA’DA SEL ETKİLİ OLDU!

733

Yığılca’da yaklaşık 2 gündür etkisini artırarak devam eden yağmur yağışları sonrası bir çok bölgede sel ve su baskınları meydana geldi. İlçe merkezinde heyelanlar nedeni ile şebeke suları kesildi.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın talimatı sonrası Yığılca Kaymakamlığı tarafından ilçede kriz masası oluşturuldu. Kaymakamlık ekipleri köy yollarında meydana gelen heyelanlara müdahale ederken Yığılca Belediyesi ise şehir merkezi ve köy yollarında çalışma gerçekleştiriyor.

Yığılca’ya bağlı Hacıyeri, Dutlar, Dibektaş, Kırık köylerinde heyelanlar meydana geldi.

Yedigöller grup yolu Bekirler altın Melenkıyısı mevkiinde meydana gelen heyelan ve su taşkınları sonrası Çukurören, Gaziler, Çiftlik, Aydınyayla, Hocaköy, Karakaş, Mengen, Yoğunpelit, Yaylatepe köyleri ile ulaşım kesildi.

Afad ekipleri de bölgede inceleme çalışması başlattı.

 

Konu ile ilgili Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, vatandaşlara uyarılarda bulunarak evden çıkmamaları gerektiğini belirtti.

Çam, “ Yığılca’da yoğun yağmur yağışı sonrası oluşan heyelanlar mevcut. Bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Şehir şebeke hattında ise kopmalar mevcut. İlçe belediyelerimizden destek aldık. Yarından itibaren su tankerleri ile mahallelerimizde su dağıtımları yapacağız. Arıza tespitinin ardından müdahalemizi yapacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız daha dikkatli olmaları. Tüm ekipman desteği ile sel ve su taşkınları ile mücadele ediyoruz. Şuan yaşadığımız afet büyük. Hasanlar Barajı en yüksek doluluk oranını yaşadı. Kapaklar açılarak suyun bir kısmı boşaltıldı ancak Yığılca için tehlike halen devam ediyor. İnşallah ilçemizde büyük bir yıkım, can ve mal kaybı yaşamayız. Vatandaşlarımızdan ricamız görevli arkadaşlarımıza yardımcı olmaları” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar