YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

TÜRK HACI ADAYLARI MEKKE’DE EMİN ELLERDE!

539

Diyanet Mekke Hastanesini ziyaretinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hastanemiz son hacı kutsal topraklardan ayrılıncaya kadar tüm ekipleriyle hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke’de bulunan Diyanet Mekke Hastanesini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı hastaneye gelişinde Mekke Sağlık Ekip Başkanı Ahmet Sünnetçi, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Rıdvan Yalçın ile diğer yetkililer karşıladı.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Erbaş, hastanede 40 civarında uzman doktor ile hizmet verildiğini bildirdi.

“Hastalarımız için Arafatta sahra hastanesini kuruyoruz”

Başkan Erbaş, Arefe gününün yaklaştığını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Arafat’ta vakfeye çıkıncaya kadar hastalarımızın taburcu olacağını umut ediyoruz. Tabii eğer taburcu olamayanlar olursa bizim kendilerini Arafat’a çıkarıp vakfe yaptırma imkanlarımız var. Arafat’ta sahra çadır hastanesi dediğimiz bir hastane de kuruyoruz, onlar vakfelerini yapsınlar diye. Devletimizin imkanlarını hamdolsun burada da görüyoruz, yani bir ambulans uçağa varıncaya kadar ihtiyaç olursa hemen devletimiz, Sağlık Bakanlığımız ambulans uçağı gönderiyor ve buradan hasta olan yani gitmesi gereken hacı adaylarımızı, hacılarımızı göndermeye gayret ediyoruz. Elhamdülillah bu noktada Mekke’de Türkiye olarak tekiz, bu da bizim için bir iftihar vesilesidir. Cenab-ı Hak devletimizi, milletimizi, vatanımızı ilelebet payidar eylesin inşallah.”

Başkan Erbaş, hastanenin son hacı kutsal topraklardan ayrılıncaya kadar tüm ekipleriyle hizmet vermeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Sağlık ekibi yönetici ve personeline teşekkür eden Başkan Erbaş, “Canla başla, fedakarlık içerisinde çalışıyorlar.” diye konuştu.

Mekke Sağlık Ekip Başkanı Ahmet Sünnetçi ise Mekke ve Medine’de iki ayrı sağlık ekibi olarak 310 kişiden oluştuklarını aktararak, bu ekibin 40 kadarının Medine’de görev yaptığını söyledi.

20 farklı branşta 58 uzman hekimin görev yaptığını belirten Sünnetçi, “Diyanet Mekke Hastanemiz merkez olmak üzere 6 tane de farklı otellerin bünyesinde bulunan sağlık ocaklarımızda hizmet sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Sünnetçi, hastanenin 110 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi olduğunu ve Mekke’de 9, Medine’de 3 adet ambulansın olduğu bilgisini verdi.

Başkan Erbaş, hastalara gül verdi.

Bilgilendirmenin ardından Başkan Erbaş, yatarak tedavi gören hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu hastalara gül verdi.

Hastaneye tedavi için gelen hacı adayları da imkanların çok iyi olduğunu belirterek, Diyanet yetkililerine teşekkür etti.

Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanlığı ile Servis Ekip Başkanlığı ziyareti

Başkan Erbaş, hastane ziyaretinin ardından Servis Ekip Başkanlığı’na geçti. Başkan Erbaş ve beraberindeki heyeti Servis Ekip Başkanı Salih Gör karşıladı. Çalışmalarla ilgili Başkan Erbaş’a bilgi veren Gör, Mekke’de yürütülen servis hizmetleri ve Arafat hazırlıkları ile ilgili detayları aktardı. Başkan Erbaş, daha sonra Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanlığını ziyaret ederek, Ekip Başkanı Hüseyin Demirhan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Başkan Erbaş, Diyanet’in Mekke mutfağını ziyaret etti

Başkan Erbaş, ayrıca hacı adayları için sabah kahvaltısı, öğlen kumanyası ve Akşam yemeğinin hazırlandığı Diyanet’in Mekke mutfağını ziyaret etti.

Yetkililere çalışmalarındaki özveriden dolayı teşekkür eden Başkan Erbaş, “Geçmişten bugüne kadar bu sistemin oturtulmasında emeği olan herkese şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Mekke Ayniyat Başkanı Bünyamin Kahraman ise, Mekke’de yürütülen hizmetler hakkında Başkan Erbaş’a bilgi verdi.

Başkan Erbaş, daha sonra mutfağın tüm birimlerini gezerek incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Acar eşlik etti.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key