DÜZCELİ HACI ADAYLARINI ARAFAT HEYECANI SARDI!
Hac ibadeti için dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelen hacı adayları, hacı olabilmek için son görev olan Arafat Vakfesi’ne hazırlanıyor.
Hac farizasını yerine getirmek üzere dünyanın dört bir tarafından kutsal topraklara akın eden yüz binlerce hacı adayı, “mahşerin provası” olarak ifade edilen Arafat Vakfesi’ne hazırlanıyor. Düzceli Hacı Adayları da Arafat Vakfesi öncesinde Arafat’a çıkarak bölgeyi yakından görme ve inceleme fırsatı buldular. Hacı adayları burada Haccın sorunsuz tamamlanmasını için dualar ettiler.

Vakfe, “hac ibadetini yerine getiren kişinin belirli bir zaman diliminde belirli yerlerde bir süre durması” şeklinde tanımlanıyor. Vakfeye durulan “Arafat” bölgesi ise Mekke’nin doğusunda, Taif yolu üzerinde, Harem sınırının dışındaki Hil bölgesinde yer alıyor.
Hacı adayları, hacı olabilmek için Kurban Bayramı arifesi olan 8 Temmuz Cuma günü Arafat denilen bölgede vakfeye duracak.
Hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem de Özel Seyahat Acentaları Hac farizasını yerine getirebilmek amacıyla kutsal topraklara gelen hacı adaylarına yönelik Arafat hazırlıklarını tamamladı. Buna göre Türkiye’den kutsal topraklara gelen hacı adaylarının Arafat’a intikalleri, 7 Temmuz Perşembe (bugün) ikindi namazından sonra başlayacak ve gece yarısına kadar tamamlanmış olacak. Ayrıca Arafat’ta sağlıktan irşat faaliyetlerine kadar bütün ekipler hacı adaylarına hizmet etmeye devam edecek.

Hacı adayları geceyi Arafat’ta dua ve ibadetle geçirecek. Sabah namazı Arafat’ta cemaatle birlikte kılınacak. Ardından Fetva ve İrşat ekibinin Arafat’a özel hazırladığı irşat programı başlayacak. İrşat çadırında icra edilecek program tüm çadırlara merkezi ses sistemiyle ulaştırılacak. Türkiye’den gelen kariler Kur’an ziyafeti sunacak. Öğle ve ikindi namazları cem edilerek öğle namazı vaktinde (cem-i takdim) cemaatle birlikte kılınacak. Ardından hacı adayları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yapacağı duayla birlikte vakfeye duracak. Vakfe duasının ardından artık hacı olan Türk vatandaşlar Müzdelife’ye hareket edecekleri zamana kadar dua ve ibadetle meşgul olacak.
