HALK EKMEK BÜFELERİ DAHA FAZLA ”BOŞ” KALMASIN!

314

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi tarafından 18 Temmuz’da yapılan halk ekmek ihalesine katılım olmaması nedeniyle, bu projenin de bitmeyen projeler arasında yerini almaması adına, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye işbirliği teklifinde bulundu. Ekmeğin siyaseti olmaz diyen Er, “İstanbul Halkı Halk Ekmeği 2 TL’den yiyor ise Düzceli de yiyebilmelidir” dedi.

Artan maliyetler nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerin ucuz ekmek alabilmesi için halk ekmek uygulaması yapacağını duyuran Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün bu duyurusunun üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmesini ve hala Düzcelilerin ucuz ekmek alamamasını eleştiren İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Ekmek tüm ailelerin olduğu gibi Düzceli ailelerin de sofrasının en temel besinidir. Artan girdi maliyetleri ve zorlaşan mali yaşam şartlarına karşı sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak dar gelirli yurttaşlarımıza destek olma adına birçok belediye ‘halk ekmek’ adı altında insanımıza ucuz ekmek temin ederek destek olmaktadır”” dedi.

2004 yılından bu yana AK Parti Belediye Başkanları tarafından yönetilen Düzce’nin, Halk Ekmek uygulamasına sahip olmayan bir kaç ilden biri olduğunu belirten Er, “İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak zorlaşan ekonomik koşulları önceden görüp Halk Ekmek uygulaması ile alakalı Düzce Belediyesine son 2 yıldır mütemadiyen yaptığımız çağrılar, gerek sevk ve idare gerekse de planlama eksiklikleri neticesinde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü’nün söylemlerinin ötesine geçememiş bir vaat olmanın dışına çıkamamıştır. Son olarak tüm Belediye Meclis üyelerimiz de, diğer partilere mensup meclis üyeleri ile birlikte, üzerine düşeni yapmış; oy birliği ile 2022 Ocak Ayı Meclisinde Halk Ekmek çalışmaları için Belediye yönetimine yetki verilmiştir” dedi.
7 AY GEÇTİ HALA UCUZ EKMEK YOK
Er, “Bu somut adımın atılmasının üzerinden dahi 7 ay geçti. Bir kaç gün önce yapılan Halk Ekmek ihalesine de katılım olmadığı gerçeğinden hareketle Düzceli ucuz ekmek yemek için kaç ay daha bekleyecek? Yine hangi hesap tutmadı, neyi eksik yaptınız Sayın Başkan ? Nerede ve nasıl bir planlama hatası oluştu ki biz Yavuz Sultan Selim köprüsünü 3 yıldan kısa sürede bitiren bir Millet iken, gayet basit bir ‘Halk Ekmek’ konusunu neden çözüme kavuşturamıyoruz? Konuyla ilgili vaadinizin üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmesine rağmen neden hala beklemekteyiz ?” dedi.

Halk ekmek projesinin de diğer tamamlanmamış projeler arasında yer almaması için iş birliği önerisinde bulunan Er, “Sadece Halk Ekmek büfelerini inşa edip kamuoyu ile paylaşmaktan öteye geçemeyen ‘Halk Ekmek’ Projenizin diğer birçok projeniz gibi bitmeyen projeler arasında yer almaması için size önerimiz Büyükşehir Belediyeleri ile irtibata geçip ürün temini yolu ile kısa vadeli bir çözüm üretmenizdir. İstanbul Halkı Halk Ekmeği 2 TL’den yiyor ise Düzceli de yiyebilmelidir. Ekmeğin siyaseti olmaz. Biz İYİ Parti olarak inisiyatif almaya ve sorunu kısa vadede gerek İstanbul gerek Bolu gerekse de Ankara Belediyelerinin Halk Ekmek uygulamaları çerçevesinde çözmeye hazırız. Buyurun… Düzce’ye ve Düzcelilere beraber hizmet edelim. Kısa vadede direk alım yolu ile orta ve uzun vadede de ekmek üreticilerini ve esnafı mağdur etmeyecek bir çözüm yolu ile Düzce halkına destek olalım” dedi.
Er, “Halk Ekmek büfesi yapıp sergilemekle olmuyor Sayın Başkan ..Bizi dinleyin ki Büfeleriniz daha fazla “boş “ kalmasın” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key