YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ERDOĞAN FINDIK ALIM FİYATINI AÇIKLADI!

411

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO’nun fındık alım fiyatının ortalama 54 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde halka hitap etti.

“Fındık lafını duyunca hepinizin heyecanlandığını, yerinde duramadığını biliyorum.” diyen Erdoğan, Türkiye’nin en büyük fındık üreticisi olduğunu belirtti.

İhracatta da fındığın önemli bir yerinin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sadece geçtiğimiz yıl dünyanın 122 ayrı ülkesine 2 milyar 300 milyon dolara yakın bir bedelle 344 bin tondan fazla fındık sattık. Ordu hem üretim alanı hem rekolte itibarıyla ülkemiz fındığının yaklaşık üçte birini gerçekleştiriyor. Rekolte bakımından Samsun, Giresun, Sakarya, Düzce, Trabzon, Zonguldak gibi şehirlerimiz de Ordu’yu takip ediyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı neydi? 1 doların altındaydı. Bu yüzden çoğu bahçe bakımsız kalmış, insanlar adeta üretime küstürülmüştür. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bu yıl da küresel ekonomik krize ve ülkemizin yaşadığı sıkıntılara rağmen fındık üreticilerimize emeklerinin karşılığı olacak bir alım fiyatı vermek için tüm şartları zorladık.”

Fındıkta rekoltenin geçen yılın da üzerine çıkmasını beklediklerini belirten Erdoğan, “Bugün açıklayacağımız fiyatla hem üreticinin gelirini artıracağımıza hem de ihracatımızı yükselteceğimize inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi 2022 yılı fındık alım fiyatını, alan bazlı ödeme, mazot ve gübre destekleriyle birlikte kilogram başına 54 liraya yükselttiklerini açıkladı.

Bu yılın fındık alım fiyatının ülkeye ve üreticilere hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Böyle alavere dalaverecilere filan sakın parayı kaptırmayın. Toprak Mahsulleri Ofisimiz tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Hasat ve kurutma işlemlerinin ardından inşallah fındıklar depolara girmeye başlayacaktır.” ifadesini kullandı. 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar