YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YOLCU OTOBÜSÜ, AMBULANS, İTFAİYE VE CANLI YAYIN ARACINA ÇARPTI! 16 ÖLÜ 21 YARALI!

740

Gaziantep’de şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza alanına bir başka otobüs kayarak ölüm saçtı. Otobüs, ambulans, itfaiye ve İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracına çarptı. Kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 İHA muhabiri ve 7 yolcu olmak üzere 16 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. Öte yandan canlı yayına bağlanan İHA Muhabiri Said Vakkas, feci kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Vakkas, “Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor” dedi.

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18’inci kilometresinde saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa’ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine gitti.

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede biryolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs, sürüklenerek itfaiye aracı ile Ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı.

CAN KAYBI 16’YA YÜKSELDİ

Kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in de aralarında bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 1’inin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 16’ya yükseldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESAJ: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen elim Trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” mesajını paylaştı.

VALİ GÜL, İNCELEME YAPTI

Gaziantep Valisi Davut Gül ile beraberindekiler, kaza yerine giderek inceleme yaptı.Vali Gül, kazaya ilişkin “Otobüs kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor.” ifadelerini kullandı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar