YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

BİLİR; ACENTELER KAZANACAK SLOGANIYLA TÜRSAB BAŞKANLIĞINA ADAY!

313

Turizm sektörünün önde gelen ismi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Ali Bilir,  plan ve projelerini il il gezerek anlatmaya devam ediyor. Başkan Adayı Ali Bilir en çok ise acentelerin durumu üzerinde duruyor ve acentelerin yükünü daha da azaltacağız diyerek meslektaşlarından seçimde kendisine destek verilmesini istiyor. 

Seçim çalışmaları kapsamında Düzce’ye gelerek turizm seyahat acenteleri ile öğle yemeğinde bir araya gelen Bilir, “Bu sektörde artık sorun konuşmayacağız. Acenteler kazanacak’’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getirdi. 

 

TÜRSAB 25. Dönem Başkan Adayı Ali Bilir yaptığı açıklamada “26-27 Kasım tarihinde Türkiye Seyahat Acenteleri birliğinin genel kurulu var. Bende genel kurulda aday olmak için yol açıktım. Sloganımız acenteler kazanacak. Yaklaşık 20 yıllık seyahat acenteleri mesleğimin 15 yılını seyahat acenteleri birliğinin bütün kademelerinde görev yaparak sürdürdüm. Komite ve ihtisaslarda görev yaptım. Ardından bir dönem İstanbul Asya bölge başkanlığını yaptım. 23 ve 24. Dönem yönetim kurulu üyeliği yaptım. En son yönetim kurulu başkan yardımcısıyken 1 ay önce görevimden ayrıldım. Şu anda bütün Türkiye’deki meslektaşlarımızı ziyaret ediyoruz. İl, il dolaşarak toplantılar yapıyoruz. Niçin yola çıktığımızı ve değişim olması gerektiğiniz anlatıyoruz. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği 1618 sayılı yasayla 1972 yılında kurulan bir birlik. Yani bu sene 50. Yılını kutlayan bir birlik. Mesleğimizin ve seyahat acentelerimizin çözüm bekleyen bir çok sorunu var. Bu sorunların şimdiye kadar ortadan kalkmış olması gerekiyordu. Bunlar ortadan kaldırılmadı. Ben şahsi olarak bununla ilgili çok fazla mücadele ettim. Bunu kurumsal olarak çözülmesi gereken yerlere taşıyamadık. Başkan ve yönetim kuruluyla çözüm arayışı içine girmedik. Sektörle ilgili yeni bir yasa çıkarılması, bu yasa çıktığında sektörün bütün sorunlarının ortadan kalkması gerektiği inancı acentelerimize pompalandı. Oysaki ben buna inanmıyorum hiçbir zaman inanmadım. Çünkü hali hazırda bizim bir yasamız var. Bizim mevcut yasamızla ve yönetim kurulunun iradesiyle bir çok sorunun çözümleneceğine inan birisiyim. Göreve geldiğimizde sektörün bekleyen onlarca sorununu 3-4 ay içinde çözmüş olacağız. Biz bununla birlikte sorun konuşan bir kurum değil, sorun konuşan bir TÜRSAB değil, biz bundan sonra Düzce’nin ülkemizin diğer bölgelerinin nasıl daha çok ziyaretçi alır? Ülkemize yurt dışından daha çok nasıl ziyaretçi getirebiliriz? Ülkemizin ekonomik girdilerini nasıl daha da arttırabiliriz? Bunları konuşmak istiyoruz” dedi.

KORUGÖL’DEKİ YATIRIMI TAMAMLAMA SÖZÜ VERDİ

Bilir Türsab’ın Korugöl’de başladığı yatırımı da başkan olduğu takdirde tamamlama sözü vererek, ”Düzce ve Bölge turizmine önemli katkı sağlayacak olan bu yatırımı başkan olduğum takdirde tamamlayacağım diye konuştu.  

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar