YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YENİ REKTÖR ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR!

1.917

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile Düzce Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Nedim Sözbir’in ilk icraatları şaşkınlık yarattı. Yaklaşık üç ay önce Düzce Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Nedim Sözbir, Üniversitenin en acil sorunları olarak gördüğü konularda attığı adımlarla şaşırtmaya devam ediyor. 2006 yılında kurulan ve o günden bu güne hızla büyüyerek kamu oyunda önemli bir yer edinen Düzce Üniversitesi’nde yeni rektörün çıtayı daha da yükseğe taşıması beklenirken, attığı adımlar kendisinin yanlış yönlendirildiği yorumlarına neden oldu.

Şehrin gelişmesinde lokomotif görevi gören Düzce Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, göreve gelir gelmez Logo değişimine gitti. Evet belki de bu değişim kendisi ile birlikte Düzce Üniversitesi’nde yeni bir dönem başladığını anlatmak içindi, kabul edilebilir ancak Üniversite kurulduktan sonra bir yarışma düzenlenerek seçilen Üniversite logosunun o gün bu işe emek ve zaman harcayanların hiçe sayılarak insiyatife bağlı yenilenmesi de dikkat çekti. Bu değişim benzer uygulamayı yapan Düzce Belediyesi’nde de yaşanmıştı. Hal böyle olunca Üniversite Logosunun değişmesi fikrinin Rektörün kendi fikri mi? ya da birileri bu yönde tavsiyelerde mi bulundu?, sorusunu akıllara getiriyor.  

Yine Düzce Üniversitesi Rektörü, kamuoyunda ve basında uzun süre gündem olan sağlık çalışanına darp iddiası ile hakkında idari işlem başlatılıp ceza alan ve hukuki süreci hala devam eden ve bu nedenle geçmiş dönemin yönetimi tarafından görev yeri değiştirilen Daire başkanını apar topar eski görevine alması da eski yönetime mesaj niteliğinde oldu. Ancak bu değişim Rektör hocanın birileri tarafından yönlendirildiği yorumlarına neden oldu. Çünkü Rektör Sözbir, Düzce Üniversitesi’nde henüz çok yeni ve daha üniversiteyi tanıma aşamasında.

Rektör Sözbir’in en çok konuşulan icraatlarından biri de yabancı uyruklu öğrencilerin harç ücretlerinde yapmış olduğu devasal artışı onaylaması oldu. Bu karar sonrası rektör hoca yabancı öğrencilerin tepkisini toplarken, öğrencilerin konunun çözümü için büyük umutlarla kapısını çaldıkları Üniversitenin çiçeği burnunda danışmanı Doç. Dr. Cengiz Tuncer’den de olumsuz yanıt alması öğrencileri büyük hüsrana uğrattı. Çünkü öğrenciler, Tuncer’in Üniversite Hastanesindeki görevi ve Düzce Üniversitesi’ni biliyor olmasını umut olarak görmüş ve bu yanlıştan dönüleceğine inanmışlardı. Ancak böyle olmadı ve alınan bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika Politikası ve Uluslararasılaşma adımları ile örtüşmedi.

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir’den Düzce halkının beklentisi büyük. Bu şehir Üniversitemizin daha da gelişmesini beklerken, ilimizin hem ekonomik hem de sosyal anlamda büyümesini istiyor. Çiçeği burnunda hocamızın yanlış yönlendirmelerle kamu oyunda dedikodu kazanının içinde değil, Üniversitemizin  adının başarılarla anılmasını istiyoruz. Bizler de Üniversitemizi ve yeni rektörümüzü izlemeye devam edeceğiz.

 

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar