TSO’DA YENİ YÖNETİM İNCELEME İSTEDİ; HESAPLARDA USÜLSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ!

226

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na ait şirketin hesapları incelemeye alındı.

TSO Yönetimi, seçimlerden önce kamuoyuna yansıyan ve tartışma yaratan iddialarla ilgili teftiş başlattı.

TSO Şirketi’nin mli tablolarında ve hesap hareketlerinde yapılan ilk incelemede usulsüzlükler belirlendi. Şirketin finansal tablolarında kaynağı belirsiz para trafiği olduğu, şirkete ait banka kartlarıyla harcamalar ve ödemeler yapıldığı, yapılan harcamaların ve ödemelerin karşılığı bulunmadığı öğrenildi.

Şirketin geriye dönük 4 yılı kapsayan hesap dökümlerinde ve banka kayıtlarında yapılan detaylı ön incelemelerde,  yönetim kurulu kararı olmadan tek imzayla usule aykırı harcamalar yapıldığı, gelir ve giderlerinde tutarsızlık olduğu tespit edildi.

MÜFETTİŞ İSTENECEK

TSO’ya ait şirket belgelerinde ve mali tablolarında ortaya çıkan usulsüzlüklerle ilgili Bakanlık’tan müfettiş isteneceği öğrenildi.

TSO yönetiminin, elde ettiği bilgi ve belgeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bildireceği, iddiaların ve usulsüzlüklerin detaylı incelenmesi için talepte bulunacağı belirtildi.

TSO şirketinde usulsüzlükler yapıldığı Bakanlık müfettişlerince de tespit edildiği takdirde, şirket yöneticilerin zimmet çıkacağı ve haklarında suç duyurusu yapılacağı ifade edildi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key