CAYMAZ; 2022 YILINI DEĞERLENDİRDİ; DEVA PARTİSİ ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIR DEDİ!

248

DEVA Partisi il Başkanı Murat Caymaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, yılın son gününde yerel basınla bir araya geldi. 2022 yılının değerlendirmesinin yapıldığı buluşmada Caymaz, çözüm bekleyen sorunlara değinerek, “Yönetmeye hazır tek parti DEVA Partisi.” dedi.

DEVA Partisi il yönetimi, Kusursuz cafe’de yerel basın ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası açıklama yapan il başkanı Murat Caymaz, hava kirliliği başta olmak üzere Düzce’nin biriken bir çok sorunu olduğunu söyledi.

Toplumun her kesimiyle temaslar kurarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Caymaz, Düzce’nin çözüm bekleyen sorunlarına değindi.

EN BÜYÜK SORUN HAVA KİRLİLİĞİ
Düzce’nin en büyük sorunlarından birinin hava kirliliği olduğunu söyleyen Caymaz, “Buna sebep olarak genelde kontrolsüz ve denetimsiz kömür kullanımı olduğunu da sık sık dile getiriyoruz. Ancak hava kirliliğinin başlıca nedenlerinden olan bir konuya daha değinmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ilimizde organize sanayi bölgeleri sürekli genişliyor. Ancak şehir merkezinin içerisinde kalmış fabrikalar bulunduğunu görüyoruz. Hem şehrin havasını hem de estetiğini bozan bu fabrikaların organize sanayi bölgelerine taşınması hava kirliliğinin önlenmesi adına yapılacak çalışmalar arasında elzem konuların başında gelmektedir. Kaldı ki bu fabrikaların osb’lerde yerleri de bulunuyor. Yetkililere buradan sesleniyorum, şehrin içerisinde kalmış olan fabrikaları artık osb’lere taşımalıyız. Konuya paydaş olan resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları bu konuda adımları atmalı ve gerekli teşvikleri sağlamalılar.” dedi.

D-100 KARAYOLU, ÇİLİMLİ VE KAYNAŞLI ARASI MUTLAKA ELDEN GEÇMELİ
Caymaz, “Geçmiş yıllarda şehrimizin ortasından geçen D-100 Karayolu’nun Çilimli ve Kaynaşlı arasında bulunan hattın, sağ ve solu olmak üzere yaklaşık 300’er metre içeriye kadar sanayi tesis alanı olarak ilan edildi. Bu, baktığımızda büyük bir sorundur. Düzceliler olarak şehir merkezindeki eski sanayi çarşısından şikayet ediyoruz ve kaldırılması için yıllardır çalışmalar yürütülüyor. Böyle bir hattın sanayi hattı olmasına izin verilmesi ne kadar sağlıklı bir karar tartışmak gerekiyor.”şeklinde konuştu.

MAAŞLAR KİRAYA GİDİYOR
Açıklamasında, “Düzcemize istihdam sağlayan herkesin başımızın üzerinde yeri var” diyen Caymaz, yetkililerin yatırımcıları doğru alanlara yönlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Caymaz,” Kira artışları durdurulamaz bir hale geldi, afaki rakamlar isteniyor. Buna şaşkınlıkla şahit oluyoruz. Vatandaş aldığı maaşın tamamını neredeyse kiraya veriyor. Mülk sahibi de kendi açısından haklı, çünkü her sabah yeni bir zam haberi alıyor. Baktığınızda bir yandan da mecbur. Milletimiz kısır bir döngü içerisinde çaresizce geçinmeye çalışıyor. İnsanların yaşam koşulları iyileştirilmediği sürece istediğiniz kadar ülkeyi yönettiğinizi sanın. Mevcut iktidar hemen hemen tüm politikalarını seçime endekslemiş durumda, tamamen popilist çalışmalar yürütüyor. Daha önce yapmam dediği konuları seçim kaybetme endişesi nedeniyle hesap kitap yapmadan, ülkemizin yarınlarına ağır yükler bırakacak kararlar alıyorlar. Dünya ekonomi literateründe karşılı olmayan hatalı politikalarınız sayesinde bedava para kazananlar haricinde kimse mutlu değil. Sürekli popilist söylemler, asgari ücrete zam yapıyorsunuz, işverenin lehine alınan bir karar yok. Dolayısıyla işveren artan maliyeti raf ürünlerine yansıtıyor. Bu durumda sürekli yeni zamları ve enflasyonu tetikliyor. Esnafın halinden anlayan siyasi irade zaten yok. Neredeyse tüm esnafı kredilere mahkum ettiniz, vergi ve sgk primlerini ödeyemez duruma geldi esnaflarımız. Ülkemizde yaklaşık 36 milyon kişi bankalara borçlu, 23 milyon üzerinde icra dosyası oluşmuş. Ama sorsanız ülkemiz sürekli büyüme endeksinde gösteriliyor. Evet hızla büyüyen kısıtlı bir kitle var. Hatalı politikalar sonucunda işçilerimizden, memurlarımızdan ve esnaflarımızdan toplanan vergilerle fonlanan ve kur korumalı vade sistemiyle sürekli zenginleşen bir kesim var. ” dedi.

KABUL EDİN YÖNETEMİYORSUNUZ
İktidara seslenerek, “Kabul edin artık yönetemiyorsunuz” diyen Caymaz açıklamasına şöyle devam etti:

Aksini iddia eden varsa ülkemizin ve milletimizin içerisinde bulunduğu durumu gerçekçi ve tarafsız olarak gözlemlemesi yararlı olacaktır. Son yıllarda eğitimde gelinen nokta, kişi başına milli gelirin açık ara düşmesi, yurtdışına hızla devam eden beyin göçü, çalışma şartlarının daha iyi olması nedeniyle ehil ustaların yurtdışına çıkması, adaletsizlik, yolsuzluk ve benzeri sorunlar yumağı ülkemizde bir yönetim zafiyeti olduğunu bizlere açıkça gösteriyor. İktidar kanadı sorunları çözerim diyorsa buyursun çözsün, ellerini tutan yok, tüm yetki kendi ellerinde. Seçime kadar vakitleri var, lütfen sorunları çözsünler biz de takdir edelim. Fakat olmuyorsa artık zorlamanın anlamı yok, bırakın işleri daha iyi yapacak olan ehil kadrolar ülkeyi yönetsinler.

Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Yönetmeye hazır tek parti DEVA Partisi. Eylem planlarımızı okuyarak analiz yaptığınızda bize hak vereceksiniz. Tarihte bu kadar hesaplı kitaplı bir hükümet programı yayınlayan bir parti daha yok.

Son olarak DEVA Partisi Düzce Teşkilatları olarak,siz değerli basın mensuplarımızın ve tüm vatandaşlarımızın miladi yeni yılını kutluyor, 2023 yılının hemşehrilerimize, ülkemize ve tüm insanlara hayırlar getirmesini dileyerek sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key