YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

HAMSİ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU!

318

Düzce Trabzonlular Derneği’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği hamsi festivali coşkulu başladı. Festivalin açılışında vatandaşlar dakikalarca horon oynayarak enerjilerini alana yansıttılar.

Düzce Trabzonlular Derneği tarafından geleneksel hale getirilen hamsi festivalinin bu yıl 3.’sü düzenleniyor. Anıtpark meydanında düzenlenen festival ilk günde kara lahana çorbası dağıtımıyla başladı. Festivalin ikinci gününde mıhlama, üçüncü gününde ise hamsi dağıtımı yapılacak.
Festivalin ilk gününde festival başlangıcı vatandaşların horonlarıyla başladı. Festivale katılanlar dakikalarca horon oynayarak enerjilerini alana yansıttılar.
Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Demirci, “Çok güzel bir hava bizi karşıladı. Havanın güzel olmasından çok mutluyuz. Hamsi festivalimizi açtık. Haftanın son günü olmasına rağmen güzel kalabalık oldu. Bugün karalahana çorbası dağıttık. Cumartesi günü mıhlama dağıtacağız. Pazar günü ise hamsi dağıtacağız. 20 bin civarında ekmek dağıtmayı planlıyoruz. Onun akabinde çok güzel bir festival olacak. Yaşanılan deprem sonrası insanların gönlünü hoş tutmaya çalışıyoruz. Yöresel ürünlerimizle güzel havaya daha güzel hava katmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tanju Acar ise bu tip festivallerin arttırımlarını isteyerek “Düzce’de çok sayıda etnik köken var. Her etnik köken kendine özgü festivalleri ile Düzce’ye değer ve renk katıyorlar. Bu tip etkinliklerin arttırılması gerekiyor” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar