YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

AK PARTİ, MAHALLE BAŞKANLARINDAN SEÇİMLERDE SANDIKLARA SAHİP ÇIKILMASINI İSTEDİ!

360

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine doğru geri sayım sürerken, AK Parti Kadın Kolları Düzce İl Başkanlığı tarafından Mahalle Başkanları Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri toplantısı yapıldı.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “21 yıl önce hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. 21 yıldır büyük Türkiye hayali için çalışıyoruz. Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi değil. 2001 yılında kız çocuklarının yüzde 13’ü üniversiteye gidebiliyordu. Üniversiteler sadece büyük şehirlerde kümelenmişti ve aileler kızlarını okula gönderilemiyordu. Pek çok sebep vardı. Çocuklar okuyamıyordu. Yine kadınlar, 1934’te seçme ve seçimle hakkını elde etti. Gazi Mustafa Kemal’in büyük armağanıdır. 2002 seçimlerine kadar parlamentonun yüzde 4’ü kadın milletvekiliydi. Bugün kadın hakları diye mangalda kömür bırakmayanlar varken kadın milletvekili oranı yüzde 4’ü aşamadı. Bugün yasaklardan arınmış bir Türkiye var. Kız çocuklarının üniversiteleşme oranı yüzde 30. Ülkenin 81 ilinde üniversite var. Bugün parlamentoda kadın milletvekili oranı yüzde 17. Parlamento ortalaması yüzde 17, AK Parti’de yüzde 19’dur. AK Parti’nin kadın milletvekili oranı parlamentodan yüksektir. Önümüzde 3,5 ay gibi kısa bir süre var. Sandıkların önemine dikkat çekildi. İki şekilde seçime hazırlanılır. Bir seçim öncesi yaptığımız çalışmalar birde seçim sonrası yapılacak çalışmalar. Bu ikisi AK Parti teşkilatlarının en önemli yapısıdır. Seçimler sonrası oy sayımında, oy sayımlarına eşik et. Oyuna sahip çık. Her sandık yönetim kurulu üyemiz, seçim günü kullanılan oylara sahip çıkacak. Bir seçim öncesi yapacakları çalışma, iki seçim sonrası yapılacak çalışmalar. Sandık, sandık oy kullanan herkesle temasta olacağız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu da, kadınlardan sandıklara sahip çıkmalarını rica ederek “AK Parti Türk siyasi hayatında en yaygın ve etkin kadın yapılanmasını kuran, genel merkezden sandık kurallarına kadar tüm kademelerinde kadınlara en ok yer veren partidir. Ortaya koyduğumuz büyük ve güçlü Türkiye vizyonuna inanan, bu uğurda eşinden, işinden, çocuğunda ve evinden fedakarlık gösterip bu vizyona destek olan, vefalı kadınlarımızla 20 yıllık iktidarımızın başarısını birlikte sağladık. Sokak, sokak, hane, hane yaptığımız tüm ziyaretlerde her birinizin ilmek, ilmek dokuduğu emek var. Liderimizin gösterdiği yolda sandıklarımıza sahip çıkarak, milletin emanetine leke sürdürmeyeceğiz. Sandıklarımızı boşlamaya kalkınca karşımıza çıkan sonucu gördük. İl Başkanı olarak sizden ricam, sandıklarımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Şulenur Kubilay Yılmaz ise sefer görev emri almış gibi çalışacaklarına dikkat çekerek “Bizler gören sefer emri almış prensibi ile çalışmalara başladık ve devam ediyoruz. İl merkezi, ilçelerimiz ve beldelerimizde sandık kurulu görevlileri olarak toplantılar yaptık. Düzce ili ak kadınları olarak Cumhurbaşkanımıza, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları genel başkanımıza sadakatle başarı için ant içmiş şekilde çalışmaya teşkilatımızın kalbe giden ana damarları olan siz temsilcilerimizle devam edeceğiz. Gece, gündüz demeden anlımızın teri ile çalışarak 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerde gelecek yüzyılın inşasının temeline Allah’ın izni ile en büyük katkıyı sağlamaya hazırız. Evimizdeki büyüklerimizden, eşimizden, biricik evlatlarımızdan helallik alarak, il, ilçe ve beldelerimizde çalınmadık kapı bırakmadan sefer görev emri ile çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar