YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YURTLAR DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLECEK, ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM YAPILACAK

426

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Diyarbakır ve Şanlıurfa’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı. Ayrıca Erdoğan, 13 binin üzerinde yükümlü askerin mart ve nisan celpleri mayısa ertelendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “asrın felaketi” olarak nitelenen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a hareket etti. Buradaki konuşmasında, nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.

ÜNİVERSİTELERDE YAZA KADAR UZAKTAN EĞİTİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Türkiye genelindeki tüm KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz.” diye konuştu.

Erdoğan, “Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir.” açıklamasını yaptı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar