DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 31 BİN 643’E YÜKSELDİ!

233

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Can kaybı 31 bin 643’e yükselirken, AFAD’tan yapılan açıklamada “Depremlerin ardından 2 bin 724 artçı deprem meydana gelmiştir. 158 bin 165 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz hafta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır hasara yol açtı. Depremde çok sayıda bina yerle bir olurken, binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi.

CAN KAYBI ARTIYOR
Son durumu aktaran AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 643’e yükseldiğini belirtti. AFAD’tan yapılan açıklamada, “158 bin 165 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir” denildi.

AFAD’ın açıklamasına göre, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 238 bin 459 personel ile 12 bin 322 araç ve iş makinası görev yapıyor. Diğer ülkelerden yardım için gelen 9 bin 793 personel afet bölgesine sevk edildi. Bölgede 76 uçak, 170 helikopter ve 26 gemi görev yapıyor.

10 İLDE EĞİTİME VERİLEN ARA 1 MART’A KADAR UZATILDI
Bugün deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitime 1 Mart’a kadar ara verildiğini açıkladı. Özer, “20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. 1 Mart tarihi itibariyle de 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime geçme kararı vermeyeceğiz. İlçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.” dedi.

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ
Depremler nedeniyle üniversitelerde de uzaktan eğitime geçildi. YÖK’ten yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli Deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key