YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE KAHRAMANLARI İLE AYNI MÖNÜYÜ YEDİLER!

419

Düzce Cevat Şahin Anaokulu öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünde kahramanlar ile aynı mönüden yediler. 

Düzce Cevat Şahin Anaokulu öğrencileri Çanakkale kahramanlarını anmak için onların cephede yediği yemeklerden yedi. Üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan menünün verildiği öğrenciler duygu yüklü anlar yaşandılar. 

Çanakkale ruhunu yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Okul Müdüresi Eda Temel Latifoğlu; Çanakkale Savaşı 18 Mart 1915 ile 9 Ocak 1916 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Çanakkale Savaşı Türk milleti için oldukça zor savaşlardan birisidir.  Çanakkale Zaferi’nde askerlerimizin yemek mönüsü  -15 Haziran sabah üzüm hoşafı öğle Yok akşam buğday çorbası ve ekmek, -26 Haziran sabah yok Öğlen Yok akşam üzüm hoşafı ekmek,-18 Temmuz sabah üzüm hoşafı öğlen Yok akşam yarım ekmek,-21 Temmuz sabah yarım ekmek öğlen Yok akşam şekersiz üzüm hoşafı ekmek yok. Çanakkale cephesinde savaşan askerlerimiz her ne kadar zor şartlarla karşı karşıya kalsalar da bu savaşta çok büyük başarılar göstermişlerdir. Ruhları şad olsun. Bizler de Çanakkale’de bir kuru ekmek, bir tas hoşaf içerek bu vatan topraklarını kazanan atalarımızı anlamak ve onların aziz hatıralarını anmak için okulumuzda “hoşaf ve ekmek “mönüsü hazırladık.

Çanakkale’de kahramanlarımız bu vatan için yarı aç, yarı tok kalarak bu vatanı kurtardılar. Kimi zaman ekmek bile bulamadılar. Biz de onların zor şartlar altında  üzüm hoşafı ve yarım ekmek yediklerini hatırlayarak ve hissederek yemek istedik bu vesile ile de Öğrencilerimize Çanakkale Ruhunu aşılamaya çalıştık” diye konuştu.

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar