YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE’DE 19 MAYIS COŞKUSU!

163

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Dün akşam Fener Alayı ile başlayan kutlamalar Soğancı Gençli ve Spor Merkezinde düzenlenen program ile devam etti.

Düzce’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm coşkusuyla kutlanmaya devam ediyor. 18 Mayıs günü Düzce Belediyesi önünde Fener Alayı ile başlayan kutlamalar, 19 Mayıs sabahı Anıtpark meydanında Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’nın Atatürk heykeline çelenk bırakmasıyla devam etti.

 

 

Törende konuşan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, “Gençlerimize sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmakla eş anlamlıdır. Herkes iyi bilmelidir ki şehitlerin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve onun vatandaşları hiçbir alçak saldırıya, hiçbir hain korkutmaya boyun eğmemiştir ve bundan böylede boyun eğmeyecektir” dedi.

 

 İsa Yazıcı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele ateşini düşürdüğü, 19 Mayıs 1919’da esarete hiçbir vakit, boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyeti’mizin temellerinin Samsun’da atıldığı ulusal milli mücadelenin 104’üncü yıl dönümü. Bu tarih düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen İstiklal ruhunun kıvılcım aldığı gündür. Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bugünün gençlere armağan edilmesi tesadüf değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençlerine o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet etti. Gençlerinde bu emaneti korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını biliyordur. Çünkü gençlerimiz geleceğimizdir.
“ECDADIMIZIN KANIYLA SULANAN VATAN TOPRAKLARIMIZ SİZE EMANETTİR”
Gençlerimize sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmakla eş anlamlıdır. Herkes iyi bilmelidir ki şehitlerin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve onun vatandaşları hiçbir alçak saldırıya, hiçbir cani eyleme, hiçbir hain korkutmaya boyun eğmemiştir ve bundan böylede boyun eğmeyecektir. Her bir karışı ecdadımızın kanıyla sulanan vatan topraklarımız size emanettir. Bu emanet şimdiye kadar olduğu gibi hakkıyla sahip çıkacağımıza ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için gerekli gayreti göstereceğinize olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm Düzceli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzce Valisi Cevdet Atay ve siyasi partilerin temsilcileri Soğancı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın devamında Gençlik Spor İl Müdürü İsa Yazıcı günün anlam ve önemiyle ilgili konuştu.

 

 

Program Gençlik Merkezi Halk Oyunları Gösterileri, Cimnastik gösterisi, Şiir okunması, taekwondo gösterisi, wushu gösterisi, Kusursuz Kafe Halk Oyunları Ekibi Gösterisi ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara ödül takdim edilmesi ile son buldu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar