YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERLE BAŞLADI!

214

Tüm yurtta 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’na Düzce’nin yöresel ürünlerinden yapılan yöresel yemekler damga vurdu. Haftanın açılış programı Kadın Emeği Merkezi’nde yöresel yemeklerin tadımı ile başladı. Hafta 27 Mayıs tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. 
Türk Mutfağı Haftası’nda tüm iller kendilerine özgü yemeklerle haftaya destek verirken, en beğenilen yöresel yemekler Düzce’den çıktı. Düzce’de özellikle bir çok etnik kökenin yaşaması ve her etnik kökenin kendisine özgü yemeği olması nedeniyle çeşitlilik bakımından Türkiye’ye örnek oluyor. 

 

Türk Mutfağı Kutlama Haftası kapsamında Düzceli kadınların ürettiği yöresel yemekler çeşitli etkinliklerle hem tanıtılacak hem tattırılacak. Bu kapsamda haftanın açılış programı Düzce Kadın Emeği Merkezi’nde düzenlendi. 
Düzce Valisi Cevdet Atay başta olmak üzere protokol üyeleri ve davetliler Kadın Emeği Merkezi’nde hazırlanan Düzce’nin yöresel yemekleri olan halujdan, lahana çorbasına, Çerkes tavuğundan, kabak tatlısına kadar bir çok ürünü tatma fırsatı buldular.
Yemeklerden afiyetle yiyen Düzce Valisi Cevdet Atay “Burası çok güzel bir yer ve kadınlarımız burada çok güzel işler yapıyorlar. Ellerine, emeklilerine sağlık. Buraya hem Düzce’den vatandaşlarımızı hemde çevre illerden tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Yemeklerin tadına baktık. Gayet güzeldi. Düzce’de yöresel ürünleri arkadaşlarımız en iyi şekilde tanıtıyorlar” dedi. 

 

Kadın Emeği Merkezi sorumlusu ve Düzce Olimpik Anneler Kadın ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nermin Alayıldız, tüm Düzcelileri, Düzce’nin yöresel yemeklerinden tatmak için kadın emeği merkezine beklediklerini ifade ederek “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gururluyuz. Düzce mutfağı değişik ve çeşitli yemeklerde oluşuyor. Bizde burada kadınlarla birlikte Düzce’nin yöresel ürünlerinden yöresel yemeklerini yapıyoruz. Öncelikle tüm Düzcelileri bu merkeze davet ediyoruz. Halujdan, lahana çorbasına kadar herkesi yemeğe bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Türk Mutfağı Haftası kutlama programı kapsamında 23 Mayıs Salı günü Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Bıçak Ustası Kerim Durkal, Doğada Yöresel Ürün Hazırlanması programı adı altında Çamlıpınar Göletinde Düzce yemekleri hazırlayacak.  
Yine Düzce’nin yöresel yemeklerinin tanıtılması için sevgi evlerinde kalan çocuklar için özel olarak hazırlanan programda 24 Mayıs Çarşamba günü Bond kafede çocuklara yöresel yemek ikramı yapılacak. 
Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda Türk Mutfak Kültüründe yöresel mutfak uygulamaları üzerine 25 Mayıs Perşembe günü workshop düzenlenecek. Aynı gün saat 15.00’da huzurevinde kalan yaşlılara yöresel yemek sunumu yapılacak. 
26 Mayıs Cuma günü Konuralp Antik Tiyatro’da vatandaşlara Konuralp pirincinden yapılan pilav ikram edilecek. 
Türk Mutfağı Kutlama Haftasının son günü olan 27 Mayıs Cumartesi günü ise Aşçılar Federasyonu üyesi şef Birol Yıldız siya pirinçle yemekler yaparak workshop düzenleyecek

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar