SEÇİMİ KAZANAN ERDOĞAN; TÜRKİYE YÜZYILININ KAPISINI AÇTIK!

317

Cumhurbaşkanlığı seçimini 2. turda resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı’da evinin önünde kalabalığa hitap ediyor. Erdoğan, “2. turu tamamladık, demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi’nde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için bugün tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy verme işlemi 17.00’de sona erdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan Kısıklı’daki evinin önünde toplanan kalabalığa hitap ederek “Biz İstanbul’u çok seviyoruz. İstanbul aşığıyız. İstanbul’la yola çıktık, İstanbul’la yola devam ediyoruz. Bugün Kısıklı bir başka, Üsküdar bir başka ve İstanbul bir başka. Değerli dava ve yol arkadaşlarım. Sizleri en kalbi duygularımla hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi, kampanya ekibimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt dışında, yurt içinde ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum.

Yaptığı tercihiyle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıldır layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim; pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız. Bu sevda burada bitmez dedik, öyle mi?”

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key