250 NOKTAYA TEKSTİL ATIĞI KUMBARASI!

176

Düzce Belediyesi “Sıfır Atık Uygulamaları” kapsamında tekstil ürünlerinin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü sorumluluğu altındaki 250 farklı noktada giysi ve tekstil atığı kumbarası yerleştirdi.

Düzce  Belediyesi çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Katı Atık Tesisi’nde yürütülen çalışmalara ek olarak şehrin genelinde atıkların kaynağında ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla tekstil atıkları için yeni bir uygulama başlatıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hizmet sınırları içinde eski giysi ve tekstil atıklarının toplanması için kumbaralar yerleştirildi.

250 FARKLI NOKTAYA YERLEŞTİRİLDİ

 

 

Hizmet sınırları içinde 250 farklı noktaya yerleştirilen kumbaralar sayesinde evlerde oluşan giysi, ayakkabı ve tekstil atıkları (battaniye, örtü, perde, havlu vb.) düzenli olarak türüne uygun şekilde bertaraf edilmesi için toplanacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada çevre kirliliğinin engellenmesi amacıyla yapılan çalışmanın geri dönüşüme katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

GERİ DÖNÜŞÜM YELPAZESİ GENİŞLEDİ

Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaşanabilir bir çevrenin sürekliliğini sağlamak amacıyla geri dönüşüm hedeflerini her geçen gün büyütürken kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının, kumbaralar sayesinde evsel atıklardan ayrı olarak toplanmasını sağlayacak. Ekipler, söz konusu atıkların kaynağında ayrıştırılması ile yeniden kullanımı, geri dönüşümü ve ikincil hammadde olarak ekonomiye kazandırılması ile çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key