İYİ PARTİ’NİN DÜZCE ADAYI MEHMET KELEŞ OLDU!

347

Düzce Belediyesi’ni yöneten başkanlar arasında hem icraatları hem de söylemleri ile hafızalara kazınan, partisiyle ters düşme pahasına yapacağından vazgeçmeyen Mehmet Keleş’in AK Parti ve MHP’den sonra yeni adresi belli oldu. Son genel seçimlerde, MHP’den şansını deneyen ancak aday gösterilmeyen Keleş, bu kez İYİ Parti ile el sıkıştı..

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında Düzce’ye geldi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin hazırlıkları hakkında Düzce’deki bir restoranda partililerle istişarelerde bulunan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, teşkilatlara ‘Sahada sıkılmadık el bırakmayın.’ diyerek, seçim çalışmalarına başlama talimatı verdi.

Salonda Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de bulunması uzun süredir konuşulan ‘Keleş şimdi de İYİ Parti saflarına geçti.’ yorumlarının haklılığını gösterdi. Keleş hem Genel Başkan Akşener’i karşılamada hem de Düzce temasları sırasında İYİ Partili heyetin içinde boy gösterdi.

Partililerle yaptığı görüşme sonrası kameraların karşısına gelen Akşener, Düzce merkez ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Akşener’in, “Düzce Merkez Belediye Başkan Adayımız Mehmet Keleş’tir.” duyurusu sürpriz olmadı.

 

 

Akçakoca adayı Lokum, Gölyaka aday Akbulut

Akşener, Akçakoca ve Gölyaka başkan adaylarını da açıkladı. Yakın zamanda aday adaylığı için İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ve partinin sahadaki en aktif isimlerinden olan Behçet Alkan Lokum, İYİ Parti Akçakoca Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. AK Parti’den girdiği seçimi kazanarak 2014-2019 yılları arasında Gölyaka Belediye Başkanı olarak görev yapan ancak tekrar aday gösterilmemesi üzerine AK Parti ile yollarını ayıran Bekir Akbulut, 2022 yılında İYİ Parti saflarına geçmişti. Yerel yöneticilik döneminde Gölyaka’da yaptığı icraatları hala konuşulan Akbulut, bu kez seçmenin karşısına İYİ Parti adayı olacak çıkacak.

AK Parti’de 2. dönemini tamamlayamadı

2004-2009 yılları arasında Düzce Belediye Başkanlığı yapan Keleş, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde tekrar başkan seçilmişti. O dönem İl Başkanı olan Hikmet Keskin ile yaşadığı sürtüşme ve lüks makam aracını savunmak için sarf ettiği ‘Millet Audi’ye binerken ben Passat’a mı bineyim.’ Sözleri ile gündemden düşmeyen ve partisi ile arası açılan Mehmet Keleş, genel merkez talimatıyla 2 Ekim 2017’de görevinden istifa etmişti. Her yerel ve genel seçimde adı kulislerde konuşulan Keleş, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde MHP’den şansını denese de aday gösterilmemişti. Düzce eski Belediye Başkanı Keleş’in son adresi böylelikle İYİ Parti olmuş oldu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key