YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

UĞUR OKULLARI’NDA 100. YIL COŞKUSU YAŞANDI!

256

Uğur Okulları Düzce Kampüsü öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında göz kamaştıran bir kutlama gerçekleştirdi.

 

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından düzenlenen program, Cumhuriyet’in ilan edilişinin ehemmiyetini vurgulayarak, tüm katılımcılara Cumhuriyet coşkusu yaşattı. Programa Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Tiyatro Oyunları, Müzikal Performanslar ve Şiirler İzleyicilere Duygu Dolu Anlar Yaşattı

 

Dramatize edilmiş tarihî olaylar, müzikal performanslar ve şiirler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarına ışık tutarak gelecek nesillere aktarılacak değerli mirasın bir parçası oldu.

 

Tören, Uğur Okulları Düzce Kampüsü Tarih öğretmeni Muammer Karadayı’nın ve Kampüs Müdürü Erhan Bilgin’in, Cumhuriyet değerlerini yaşatmayı ana ilke edinen eğitim anlayışlarını vurguladıkları konuşmalarıyla başladı. Daha sonra Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır ve İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’ın konuşmalarıyla devam etti.

 

 

Etkinlikte ilk olarak ortaokul ve lise öğrencilerinin harika bir uyumla sergiledikleri İngilizce tiyatro gösterisi sergilendi.

 

 

Öğrenciler eserde Milli mücadele döneminin 5 önemli şehri olan İzmir, Amasya, Sivas, Erzurum ve Samsun şehirlerinde verilen mücadeleyi temsil ederek dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Eş zamanlı olarak 16 kişilik koro ekibi Ata’nın gençliğe hitabesini seslendirdi.

 

“Cumhuriyet Biziz, Biz Cumhuriyetiz” Kısa Filmi İzleyiciyle Buluştu

 

Program 1923 ve 2023 dönemi işleyen ve büyük emekler sonucu çekilen “Cumhuriyet Biziz, Biz Cumhuriyetiz” kısa filminin gösterimiyle devam etti.

 

 

Film gösteriminin ardından Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 öğrencilik koro ekibi şarkıları ve marşlar okudu. Uğur Okulları Düzce Kampüsü Müdür Yardımcısı Nurten Karaca, Ferda şiirini seslendirdi.

 

 

Etkinlik 50 öğrencinin muhteşem bir vals gösterisi sergilemesinin ardından Uğur Okulları Düzce Kampüsü Kurucu Temsilcisi Gökhan Sarıgül’ün konuşmasıyla sona erdi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar