YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YIĞILCA DİYALİZ ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI!

126

Yığılca Devlet Hastanesi’nde bulunan Diyaliz Ünitesi, gerçekleştirilen törenle açılarak hizmete başladı.

Yığılca’da yaşayan 10’un üzerinde diyaliz hastası için hazırlanan proje ile Yığılca Devlet Hastanesi içerisinde diyaliz bölümü açıldı. Böylelikle ilçede diyaliz ünitesi hizmeti ile bu ihtiyaç karşılanarak, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amaçlandı.

Diyaliz ünitesinin açılışına Ak Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Yığılca Kaymakamı Hüseyin Demirkol, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Ak Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğu, Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Ak Parti Yığılca İlçe Başkanı Oktay Uğurlu, MHP Yığılca İlçe Başkanı Hasan Daşsın, Ak Parti Yığılca Belediye Başkan Adayı Selami Savaş, Ak Parti İGM Adayları Ahmet Alkan, Dursun Albayrak, il ve ilçe protokolü ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen açılışa ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, ‘’ Yığılca ilçemizde ikamet eden 10’un üzerinde hastamızın Düzce merkezden diyaliz hizmeti almak zorunda olduğunu ifade eden Sayın Valimiz artık bu hastaların uzman hekim eşliğinde Yığılca ilçemizde hizmet alabileceklerini dile getirdi. Diyaliz hastası vatandaşlarımızın yerinde sağlık hizmeti almasının sağlanması ve hastalarımızın yaşam kalitesinin ve hizmet memnuniyetinin artırılması amacıyla kurulan bu diyaliz ünitesi 4 cihaz + 1 yedek cihazla hizmet verecektir. Tek seans ile günde 4 hastaya hizmet verebilen merkez, hasta kapasitesi arttıkça ikinci seans hizmeti de verecek şekilde planlanmıştır.’’ ifadelerine yer verildi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar