YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI!

151

Körpeşler Mahallesi’nde bulunan bir kreşte yaşanan üzücü olay, 18 aylık bir bebeğe yönelik darp iddialarıyla gündeme geldi. Valilik yapılan haberler üzerine söz konusu kreş hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

 

Düzce;  Körpeşler mahallesinde bulunan bir kreşte 18 aylık bebeğin darp edildiği iddiası ile sarsıldı. Kafasından aldığı darbe ile yaralanan küçük bebeğin kolunda da kırılma meydana geldi. Çocuğun ailesi polis merkezine giderek kreş ve sorumlu öğretmen hakkında şikayetçi olurken, kreşteki güvenlik kamerasının kaydettiği olay anındaki görüntülerin silindiği öne sürüldü.

Olay Düzce merkeze bağlı Körpşeler Mahallesi’nde bulunan bir kreşte meydana geldi. İddiaya göre D.Ş, isimli 18 aylık bebeği kreşe bırakan Özge Ş’ye çocuğunun kreşte oynarken düştüğü haberi telefonla bildirildi. Haberi alır almaz soluğu kreşte alan anne Özge Ş, bebeğini Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Burada, doktorlar tarafından ilk müdahalesi yapılan küçük bebeğin, kolunda ise kırık olduğu belirlendi. Küçük bebek hastanede müşahede altına alınırken, çocuğun annesi Özge Ş. ve baba Ferit Ş. Düzce Şehit Osman Çatana Polis Merkezi’ne giderek kreş ve sorumlu öğretmenlerden şikayetçi oldu.

 

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI!

 

Düzce Valiliği ise söz konusu olayın ardından Kreşin incelemeye alındığı ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

 

İşte Valilikten gelen konu ile ilgili açıklama: 

 

Bazı basın ve sosyal medya mecralarında yer alan “Kreşte Şok Skandal” haberleri ile ilgili basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur:

Bahsi geçen konu ile ilgili ihbar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze ulaştığı andan itibaren söz konusu kuruluşa gidilerek Özel Kreş Ve Gündüz Bakımevleri İle Özel Çocuk Kulüplerinin Kuruluş ve İşleyiş Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında oluşturulan sorumlu denetim komisyonunca kuruluş incelemeye alınarak, taraflarla görüşmeler yapılmış, elde edilebilen bilgi ve belgeler üzerinden ön tetkikler gerçekleştirilmiştir.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde konunun hassasiyetine binaen söz konusu olaya ilişkin derhal idari soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca haberde mağdur olduğu bildirilen çocuğumuzun velisi tarafından şikâyette bulunulduğu ve konu ile ilgili adli soruşturmanın da başlatıldığı öğrenilmiştir.

Haberde yer alan tüm iddialar hassasiyetle incelenmekte olup gelişmeler bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar