YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

GENÇ ÇİFTLERDEN BÜYÜK BAŞARI HİKAYELERİ!

143

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğin ikincisi gerçekleşti.  Mezun olanlar genç girişimciler başarı hikâyelerini öğrenciler ve katılımcılar ile paylaştı.

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri  Fakültesi’nde eğitim gören genç girişimciler, mezuniyet sonrasında başarı dolu hikayeleriyle dikkat çekiyor. Spor Bilimleri Fakültesi tarafından bir ay önce birincisi düzenlenen Spor Girişimcilerimizle Buluşuyoruz etkinliğinin ikincisi düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe katılan girişimci çiftler başarı hikâyelerini Üniversite öğrencileri ve katılımcılarla paylaştı. Etkinlik öncesi konuşmalarına başlayan Dr. Öğr. Üyesi Ömer Sivrikaya şu ifadeleri kullandı: “Spor girişimcilerimiz ile buluşuyoruz. Etkinliğimizin ikincisine hoş geldiniz şeref verdiniz. Bir ay önce ilkini gerçekleştirdiğimiz, finallerden  önce ki hafta üçüncüsünü yapmayı planladığımız ve geleneksel hale getirmek istediğimiz etkinliğimizi üniversiteler için bir örnek model olarak düşünüyoruz ve tasarladık.” Dedi.

Etkinliğin iki amacı var

Konuşmalarının devamında Üniversite tarafından kabul edilen etkinliğin iki amacı olduğunu dile getiren Sivrikaya,

“Sosyal sorumluluk projesi olarak üniversitemiz tarafından kabul edildi bu etkinlik. Bu etkinlikte iki tane amacımız var. Birincisi, öğrencilerimizin önüne spor girişimciliği gibi çok kıymetli bir fırsatı onların kariyer planlarına dahil etmelerini sağlamak. İkincisi ise onların gelecekle ilgili endişelerini, kaygılarını giderecek bir moral, bir motivasyon oluşturmak. Bu aslında iki hedefte öğrencilerimiz için, sizler için ve katılımcılar için bence unutulmaz bir hatıra olacak. Bugün buradan böyle ayrılmayı ümit ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Girişimcilikte iş birliği ve sosyal bağların önemini

Konuşmalarında girişimcilikte iş birliği ve sosyal bağların önemini dile getiren Sivrikaya,

 “Bugün ilk etkinlikten farklı olarak çiftler sunumlarını yapacağız. Bugün 4 kişiyiz ama 2 girişimcilik hikayemiz var. Fakat bunlar ortak girişimcilik hikâyeleri. En son dersimizde hatırlarsanız girişimcilikte iş birliği ve sosyal bağların önemini işlemiştik. Bugün bunun örneklerini de vereceğiz. Kendileri birer girişimcilik iş birliği ve sosyal örneği olacaklar bizim için. Şimdi sözü çok uzatmadan hemen sunumlara geçmek istiyorum. Müsaade ederseniz sizi Düzceli saydığımız için uzaktan gelenlere öncelik vereceğiz. Şaban ve Elif Edis çifti ve tabii ki Göktuğ da kendileri ile beraber. Bugün aslında öyle bir mesajımız da olacak ama onu daha sonra vermeyi düşünüyorum zaten mesajın kendisi burada.” İfadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Etkinliğin devamında Kendi başarı hikâyelerini öğrenciler ve katılımcılar ile paylaşan Hasan ve Aslı çifti en başından bu yana adım adım anlatarak etkinliği devam ettirdi. Başarılarını şu ifadelerle dile getiren Hasan ve Aslı çifti, “ ikimizin de bir çok Türkiye şampiyonluğumuz var. Bizler birbirimize karşı inatçı olduğumuz için hep kendi aramızda yarışırdık ve birbirimizi hiç sevmiyorduk. Ama şöyle bir söz var en büyük aşklar kavga ile başlar diye bizimki de öyle oldu. Sonrasında birbirimizi sevmeye başladık ve öyle ilişkimiz başlamış oldu. Öte yandan kuruluşumuzun temellerini atarak kendi girişimcilik becerilerimizi birleştirerek başladık. Kuruluşumuz yaklaşık 1 yıl 2 aylık yeni bir kuruluş. Küçük ve aynı zamanda yeni olmasına rağmen büyük başarılar elde etmeye başladık. En son 2023 Türkiye şampiyonasında 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikincisi ve 1 Türkiye üçüncüsü başarısı elde ettik.” İfadelerini dile getirerek öğrenci ve katılımcılara başarı hikâyelerini anlattı.

 

 

Öte yandan Şaban ve Elif Edis çifti de başarı hikâyelerini dile getirirken aynı zamanda girişimcilik iş birliği ve sosyal bağların önemini kendi ilişkileri ile bizzat sergilemiş oldu. Başarı hikâyelerine başlayan Şaban ve Elif Edis çifti hem girişimcilikleri hem de ilişkilerinin bir meyvesi olan Göktuğ adındaki çocukları bu ilişkinin, başarının ve aile bağının en büyük örneği oldu. Başarı hikâyelerini öğrenciler ve katılımcılar ile paylaşan genç çiftler etkinliğin sonlarına doğru katılımcıların sorularını cevapsız bırakmadı.

 

 

Karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen etkinlik sonrası genç girişimci çiftlere  başarılarından ve katılımlarından dolayı Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Pof. Selahattin Akpınar tarafından plaket takdim edildi.

 

Haber: Fatma Yıldız

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar