YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

KONURALP’İN ADINI ARTIK TÜM TÜRKİYE DUYACAK!

3.173

Arel Tur Turizm Taşımacılık Limited Şirketi’nden Turizm haftasında Düzce’nin tanıtımına büyük destek geldi.  Arel Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Çetin Bölgenin tanıtım çalışmalarına katkı sağlamak adına Yurt içi kültür turlarını bundan böyle Konuralp Turizm adı altında yapma kararı aldıklarını duyurdu.

 

 

Yerleşik hayat geçmişi M.Ö. 1200’lü yıllara kadar uzanan Konuralp Antik Kenti, M.Ö. 183’te Bithynia Kralı I Prusias tarafından ele geçirilen kent Melen (Hypium) çayının üstündeki Prusias anlamına gelen ’’Prusias ad Hypium’’ adını almıştır. Prusias ad Hypium, Orhan Gazi’nin komutanlarından olan Konur Alp Bey tarafından 1323 yılında ele geçirilerek Osmanlı topraklarına katılması ile günümüze kadar uzanan tarihsel bir yolculuğu bulunmaktadır. Bugün bölgede yapılan kazı çalışmaları ile Bölgenin Efes’i olma özelliğini taşıyan Konuralp Antik Kenti her geçen gün tarihçileri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. 

 

 

Arel Tur Turizm Taşımacılık Limited Şirketi de böylesine önemli bir tarihsel geçmişe sahip bölgenin yurt çapında adının duyurulmasına destek olmak amacıyla Kültür Turlarını Konuralp Turizm Adı altında yapma kararı aldı. Arel Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Çetin,bu kararı aslında 8 yıl önce aldıklarını Konuralp’in adını Bakanlıkça da tescil ettirdiklerini hatırlatarak bölgede Düzce Belediyesi’nin yoğun gayretleri ile ortaya çıkan tarihin Türkiye’ye ve dünyaya duyurulması için Arel Tur adı altında yapılan Kültür Turlarının bundan Böyle Konuralp adı altında devam edeceğini söyledi. 

 

 

Konuralp Turizm adı altında ilk tur programını Güneydoğu Anadolu Bölgesine gerçekleştirdiklerini belirten Çetin, konusunda uzman ekibi ile bundan böyle tüm tur programlarına Konuralp’in adını en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi. 

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar