İLK İCRAATI İYİLİK OLDU!

53

2024 yerel seçimlerini kazanarak başkanlık koltuğuna oturan Akçakoca Belediye Başkanı Sayın Fikret Albayrak’ın ilk işi iyilik oldu.

Sayın Albayrak, Türk Kızılay ile işbirliği yaparak ilçede çöpe atılmak zorunda kalınan tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayacak.

Akçakoca Belediyesi ve Türk Kızılay arasında imzalanan bu protokol sayesinde ilçenin dört bir tarafına Kızılay Kıyafet Bağış Kumbaraları yerleştirilmesi planlanıyor.. Bu sayede kullanım dışı iyiliğe dönüşebilecek her türlü kıyafet ,ayakkabı, çanta ve ev tekstil ürünleri vatandaşlarca Kızılay Bağış Kutularına atılacak. Türk Kızılay ise bu ürünleri; barınma, gıda, sağlık, giyim, eğitim ve nakdi yardımlar gibi iyilik faaliyetlerine kaynak oluşturmak üzere değerlendirecek. Proje kapsamında, hem çevrenin kirletilmemesi hem doğal kaynakların pervasızca tüketilmemesi sağlanır iken hem de elde edilen faydanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor olması Akçakoca halkının da oldukça beğenisini topladı.

 

 

 

Üstelik Sayın Albayrak’ ın imzaladığı bu iyilik protokolü sayesinde belediyeden herhangi bir kaynak tahsisi yapılmadan sıfır maliyet ile kullanım dışı tekstillerin cadde ve sokaklardan toplanması sağlanmış olacak.
Bu gün itibari ile tamamen Albayrağımız renginde, Kızılay’ın hilali ile bezenmiş Kızılay Kıyafet Bağış Kutularının Akçakoca sokaklarını süslemesi bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key