YENİ BAŞKANLAR ENKAZ DEVRALDI!

48

Düzce’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve başlayan yeni belediye başkanları, önceki dönemlerden kalan ciddi borç yükleriyle karşı karşıya kaldı. Seçimler sonucunda bazı belediyeler el değiştirirken, yeni başkanlar belediyelerin mali durumunu kamuoyu ile paylaştı ve zorunlu olarak işten çıkarma ve yaptırım tedbirleri aldıklarını duyurdu. 

 

Akçakoca başta olmak üzere bazı belediyeler şuanda personel maaşlarını dahi zamanında ödeyemiyor. Bazı belediyelerde ise araç gereç sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda. Göreve gelen başkanlar çözüm yolları için kara kara düşünürken  borçları azaltma yönünde hangi adımları atacakları da merak konusu.

 

Bu borçların büyük bir kısmının yüksek faiz oranlarıyla alınan kredilerden kaynaklandığı ve belediyeciliğin hizmetten ziyade rant kapısı olarak görüldüğü eleştirilerine neden oldu. Yeni belediye başkanları, borç durumunu şeffaf bir şekilde halkla paylaşarak, mali disiplin ve şeffaflık vurgusu yapsa da vatandaşların göreve gelen yeni başkanlarda hizmet yönünde beklentisi çok fazla. 

Yeni dönemde belediyelerin bu borç yükü altında hizmet üretme ve şehirlerin gelişimine katkı sağlama çabaları, yerel yönetimlerin önündeki en büyük zorluklardan biri olarak öne çıkıyor. 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key