YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

MUHTARDAN ELEKTRİK FATURASI İSYANI!

733
Düzce Yenitaşköprü Köyü Muhtarı Hüseyin Gür’ün elektrik faturası isyanı. Muhtarlık binasına 17 Bin TL’lik elektrik faturası gelen Gür hükümete yüklendi, “benim köyümün halkına bu kadar yük bindirilmesi hiç kimsenin hakkı değil.’ dedi.
 
Son günlerde iki hatta üç kat zamlı ödenen elektrik faturalarından Yenitaşköprü Köyü Muhtarlığı da nasibini aldı. 17 Bin TL’lik faturanın gelmesiyle isyan eden Yenitaşköprü Köyü Muhtarı Hüseyin Gür, su gibi temel yaşamın vazgeçilmezi bir ihtiyacın faturalarında düzenleme yapılarak vatandaşa destek olunması gerektiğini söyledi.
 
Gür,” 700 haneli bir köyün su ihtiyacı karşıladığımız motopomp sistemine gelen fatura karşısında şaşkınlık yaşadık. Biz bu konunun 2014 yılından beri takipçisiyiz. 2022 Ocak ayı itibarı gelen zamlarla birlikte faturalar inanılmaz bir boyuta geldi. Sadece elektriğe 4 yılda yüzde 774 zam yapıldı. Ardından az yakan az ödeyecek şeklinde bir açıklama yapıldı. İçme suyu şebekesine su sağlayan ve 24 saat çalışan bir motopompun elektriği nasıl az kullanılır merak içerisindeyim. Kullanılan kilowatt’a ve gelen faturalara baktığımızda aşırı zamlar olduğunu gördük. En son bugün yaklaşık olarak 18 bin lira gibi bir fatura geldi. Bu bedel nasıl ve ne ile ödenir? Mecburen bizde bu faturayı ödeyebilmek için faturayı suya yansıtıyoruz. Sadece elektik kullanım bedeli değil her şeye zam geldi. 4 yıl içinde arızalarda ve tamiratlarda yükselen fiyatları daha hesaba bile katmıyorum. 2021 yılı içinde sırf bozulan motopomp, arıza ve tamir bakımı 50 Bin TL civarında, benim köyümün halkına bu kadar yük bindirilmesi hiç kimsenin hakkı değil.” ifadelerini kullandı.
 
”BU GÜN 17 BİN LİRANIN ÜZERİNDE GELEN FATURA YAZIN NE KADAR GELECEK?”
 
Geçmiş dönemler ile kıyas yapan Muhtar Hüseyin Gür, kışın böyle gelen faturanın yazın ne kadar geleceğini merak ettiğini dile getirdi.
 
Gür, ”Bu ay 17 bin 934 TL fatura geldi. Bizim geçmiş dönemlerimiz ile kıyas yapacak olursak en fazla kullanım yaptığımız zamanlar yaz aylarıdır. Çünkü bizim köyümüz çiftçilik yapıyor. 4 Kişilik çekirdek bir aileden baz alsak bile, günlük 4 kişinin en az bir kere duş aldığını düşünseniz aşırı derecede su ve elektrik tüketimi demek oluyor. Önceki dönemlerde Haziran ayında bin 675 TL olarak ödediğimiz fatura bu önümüzdeki yaz aylarında nasıl bir boyuta gelecek inanın merak ediyorum. Şimdi Kış mevsimindeyiz ve su kullanımı o kadar olmuyor peki yazın? Bu gün 17 bin liranın üzerinde gelen fatura yazın ne kadar gelecek?” dedi.
 
”VATANDAŞLARIMIZI SUSUZ BIRAKMAMAK İÇİN JENERATÖR KULLANIYORUZ”
 
Düzce’de elektrik kesintisinin çok olduğunu vurgulayan Gür, ”Rüzgar esse Düzce’de elektrikler kesiliyor. Vatandaşlarımızı hem elektriksiz hem susuz bırakmamak adına bizde jeneratör hizmeti veriyoruz. 1 saat jeneratör çalıştırmak 10 litre mazot kullanılmasına neden oluyor. Bunun süreleri uzadıkça kullanılan yakıt boyutu da artıyor. Biz vatandaşlarımıza 24 saat su hizmeti vermek durumundayız, insanları bu konuda mağdur edemeyiz. Ama hem yakıt fiyatları hem de elektrik kullanım bedelinde yaşanan artışlardan sonra yükümüz iyice ağırlaştı.” şeklinde konuştu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar