YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

GELECEK PARTİLİ ÜSTÜN; ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN CUMHURBAŞKANINI 6’LI MASA BELİRLEYECEK!

362
Gelecek Partisi İdari ve Mali İşler Başkanlığı bölge toplantısı Düzce’de yapıldı. Toplantı öncesi, Genel Merkez İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Bölge Koordinatörü Fevzi Donat, Genel Merkez İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Uğur Durmaz, Düzce İl Başkanı Vildan Tokaliç, Merkez İlçe Başkanı Aydın Narman, Düzce’deki basın mensupları ile Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen programda bir araya geldi.
 
Feramuz Üstün, Genel Merkez olarak bütün genel başkan yardımcılarının başkanlığında heyetler oluşturulduğunu ve Türkiye genelinde geziler yaptıklarını söyledi. Düzce’deki programın içeriği hakkında bilgiler veren Üstün, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce teşkilatlarının idari ve mali işler başkanları ile bölge toplantısı gerçekleştireceklerini, ardından ise sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini ve esnaflarla bir araya geleceklerini ifade etti.
 
“Gittiğimiz her yerde ulaştığımız her vatandaşın aslında dertleri aynı” diyen Üstün, “Biz çok fazla bir şey anlatmıyoruz, vatandaşı dinliyoruz. Her vatandaş içinde bulunduğumuz durumu anlatıyor. Aslında muhalefetin kolay olduğu bir dönemde siyaset yapıyoruz. Çünkü muhalefeti iktidar kendi kendine yaptı. Ekonomideki sıkıntıları, içinde bulunduğumuz şartları anlatmak için çok fazla muhalefete iş bırakmıyor. Biz memleketimiz adına üzüntülüyüz. Gelinen noktanın böyle olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Güzel işler de yapılmış, belli bir süre sonra yolundan çıkmış bu sistemin değişmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Gelinen noktanın hayırlı bir işe vesile olduğunu ve farklı görüşlerden 6 partinin bir masa etrafında buluştuğunu kaydeden Üstün, “Artık bu işleri ayrıştırarak götürmenin başarılı olmanın ihtimali olmadığı görüldü. Onun için herkes ayrışan yönlerini değil de, birleşen yönlerini bir araya getirip, bu ülkeyi battığı çukurdan hep beraber çıkarmak için bir birliktelik oluşturuldu. Bunun arkasından iktidar hemen seçim yasası ile ilgili bir karar alma aşamasına geldi. Seçim kanunları ile oynayan her iktidar ilk seçimde kaybetmiştir. İstisnası hiç yoktur. Çünkü faul yapmaya başladığınız zaman siz gücünüzü kaybettiniz demektir. O aşamaya, o atmosfere gelmiş. İlk seçimde hep beraber göreceğiz ki bunu yapanların aleyhine dönecektir bu. Bürokrasinin hiçbir anlamının kalmadığı dönemler yaşıyoruz. Valilerin korktuğu, çekindiği, il başkanı gibi davrandığı dönemler yaşıyoruz. Genel müdürler siyaset yapar oldu. Devlet adamlığı ciddiyeti ve vasfı kayboldu maalesef. Bunların hepsinin yeniden oturması için ilk hedefimiz yeni bir sistem kurmaktır. Öyle bir sistem kurmalıyız ki, sistemin içerisindeki hiç kimse milletin hakkına elini uzatabilecek bir mantıkta olmaması, aklından dahi geçirmemesi lazım. Biz hiç kimsenin şahsı vicdanına ve merhametine güvenmek zorunda değiliz. Kuracağımız sisteme, hukuka güvenmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı adayının 6’lı masadaki partilerin ortak kararı ile belirleneceğini dile getiren Üstün, “Sonuçta hep beraber karar verecekler. Ama işin doğasıdır. Her partili kendi genel başkanını o makamda görmek ister. Genel başkanımız tecrübesi olan, devleti en son yönetmiş, demokrasiyi kılcal damarlarına kadar bilen, devletin nerede tıkandığını, nerelere müdahale edilmesi gerektiğini bilen kişidir. Devletin ihtiyaçlarını ve genel başkanımızın meziyetlerini bildiğimiz için biz onu düşünürüz, ama nihayetinde o altılı masa devam ettiği müddetçe onlar karar verecek. O altı kişinin belirlediği kişi önümüzdeki dönemin cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandı.
 
Gelecek Partisi Düzce İl Başkanı Vildan Tokaliç ise, genel merkez yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarını ve esnafları ziyaret edeceklerini belirtti.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar