YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİNE ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ!

381

Düzce Üniversitesi, Unilook Türkiye tarafından Düzce’de düzenlenen “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” organizasyonuna yeniden ev sahipliği yaparak eğitim hayatlarının en önemli sınavı öncesinde öğrencileri yükseköğretim kurumlarıyla buluşturdu.

“Doğru Öğrenci, Doğru Tercih” sloganıyla Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde Düzceli öğrenciler, Düzce Üniversitesi başta olmak üzere devlet ve vakıf üniversiteleri ile buluştu.

Tanıtım etkinliğinin açılışına Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Unilook Türkiye Genel Müdürü Caner Işkın, Düzce Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert, okul yöneticileri, rehber öğretmenler ve birçok orta öğretim öğrencisi ve aileleri katıldı.

Üniversiteye hazırlanan 12. sınıf öğrencileri başta olmak üzere liselerde eğitim gören öğrenciler, hayallerindeki üniversitelerle buluşup meslek ve üniversite seçimi konusundaki tüm merak ettikleri soruların cevaplarını, yükseköğretim kurumlarının temsilcilerinden öğrenme imkanına sahip oldu.

Ayrıca eğitim uzmanlarının katıldığı seminerlerle öğrenciler, sınav sistemi, doğru tercih ve geleceğin meslekleri gibi birçok konu hakkında da bilgi edinme fırsatı elde etti.

“Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliğinin ev sahibi yükseköğretim kurumu olan Düzce Üniversitesi tarafından, tanıtım standını ziyaret eden öğrencilere; Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, lisans ve ön lisans programları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Yenilikçi, dinamik ve katılımcı Düzce Üniversitesi’nin; İstanbul ve Ankara’ya çok yakın ve eşit uzaklıkta bulunan coğrafi konumu, modern eğitim müfredatı, donanımlı akademik kadrosu, teknolojik olanaklara sahip derslik ve laboratuvarlarıyla yükseköğretimde doğru adres olduğu vurgulandı.

Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralaması 2022’de Mühendislik kategorisinde, ülkemiz devlet üniversiteleri arasında 1. sırada yer alan Düzce Üniversitesi’nin, sanayi gelirinde ise dünyada 90. sıraya yerleşerek ve ilgili kategoride dünyada ilk 100 üniversite arasına girme başarısı da katılımcılarla paylaşıldı.

Bölgesel Kalkınma Üniversitesi ilan edilme başarısı gösteren Düzce Üniversitesi’nin, sağlık ve çevre alanında katma değerli çalışmaları ile öğrencilerin daha eğitim hayatlarının başında İstihdam Meleği projesi ile mezun olmadan işe girebilme imkanları da ziyaretçilere anlatıldı. Düzce Üniversitesi’nin modern spor tesisleri, sosyal alanları, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle kampüs yaşamının tüm güzelliklerini öğrencilerine yaşama imkanı sunduğuna da dikkat çekildi.

“Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliği, öğrencilerin eğitim ve kariyer hayatlarına doğru yönetebilme adına geleceklerine ışık tuttu.

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar