YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ÇÖP TESİSİ, ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞÜYOR!

526

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından ‘Sıfır Atık’ noktasında Türkiye’ye örnek olarak Düzce’ye kazandırılan Katı Atık Tesisi, çiçeklerle bezeniyor.  Tesisin bulunduğu alanda başta lavanta olmak üzere 4 farklı çiçek ekimine başlandı.

Hecinler Bölgesinde konuşlu bulunan, şehrin çöp sorununu çözmesi ve kuruluşundan kısa süre sonra çöpten enerji üretimi elde ederek Düzce ve ülke ekonomisine katkı sağlayan Katı Atık Tesisi, şimdi de çiçek bahçesine dönüşüyor. Tüm ilçe ve beldelerden gelen atıkların ayrıştırılarak enerji üretimine kadar büyük bir girdi sağlanan Katı Atık Ayrıştırma İşleme ve Enerji Üretim Tesisinde peyzaj düzenlemesine başlandı. Bu kapsamda, tesisin bulunduğu alanda DİKAB tarafından lavanta, arı otu, Afrika papatyası ve üçgül yonca çiçeği ekim işlemine başladı.

Hafta sonu başlayan ve devam eden dikim çalışmalarıyla toplamda yaklaşık 11 Bin Metrekarede çiçek tohumu ekimi yapılmış olacak. Ekilen tohumların yaz aylarının gelmesiyle birlikte açarak tesisin olası kötü kokulardan arınacak. 

Öte yandan tesisin peyzaj düzenlemesi ile çiçek ve ağaç ekim çalışmaları mevsimine göre devam edecek.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar