YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ESKİ DÜZCE FOTOĞRAFLARI HALKA AÇILDI!

395

Düzce Belediyesinin desteği ile fotoğraf tutkunu olarak bilinen Nuri Çetin arşivini Millet Bahçesinde Düzcelilerin beğenisine sundu. “Eski Düzce Fotoğrafları” sergisi ilk günden büyük ilgi gördü.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kentin tarihinin fotoğraflarla herkese anlatılması için görüştüğü fotoğraf tutkunu Nuri Çetin, arşivini açarak Düzcelilerle paylaştı. Millet Bahçesinde Düzce’nin 1800’lü yılların sonundan günümüze kadar olan fotoğraflarının gösterildiği sergi, vatandaşlar tarafından da ilgi ile karşılandı. Eski Düzce fotoğraflarını tek tek inceleyen vatandaşlar, hem Düzce’deki yaşamı hem de yaşayan insanları tanıma fırsatı yakaladı.

“TARİHİ KİMLİĞİMİZİ BULUYORUZ”

Eski Düzce Fotoğrafları Sergisine katılan Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli, “Eskiyi unutursak önümüzdeki yeniliği kuramayız. Eski evlerimizi gördük. Bunları muhafaza edebilseydik Safranbolu gibi olabilirdik. Saat Kulesi ve Kaymakamlık binamız bir kimlik veriyordu. Tarihi kimliğimizi oluşturmak adına Başkanımız Faruk Özlü, Cedidiye Cami meydanı için çok güzel bir çalışma yaptı. Osmanlı tarzında dükkânlar, eskiyi andıracak bir yapı olunca Düzce tarihi kimliğine kavuşacak. Nuri Çetin Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu sergiden güzel örnekleri alarak hayatımıza yansıtmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

 

 

“GENÇLERİN İLGİSİ KEYİF VERİYOR”

Eski Düzce Fotoğrafları arşivinin sahibi Nuri Çetin ise fotoğraf sergilerinin daha önce de yapıldığını ancak bir boşluk yaşandığını ve eskiye özlem duyulduğunu belirterek, sergiyi açmaya karar verdiklerini söyledi. İstanbul ve Marmara Üniversitelerinden ve tarihe tanıklık eden insanlardan faydalanarak 4 bin 700 karelik dijital arşivi olduğunu kaydeden Çetin, “Millet Bahçesinde 100 kadar fotoğrafı sergiliyoruz. Sergimize gelen insanlar çok ilgili. Gençler fotoğrafları merak ederek bize soru soruyor. Yaşlılar bildikleri için farklı düşünüyor, gençler ise göremedikleri için daha meraklı oluyorlar. Ben de bundan keyif alıyorum.  Başkan Faruk Bey’e eskiye yönelik Saat Kulesi, Zincirli Kuyu gibi binalarımızın yapılmasını ilettim. Daha önemli yapılar tamamlandıktan sonra bunları da yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Düzceliler, 24 Haziran 2022 tarihine kadar açık kalacak olan sergi de geçmişten günümüze bir şehrin değişim ve dönüşümüne tanıklık edebilecek.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar