YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

AYAKKABI İLE BASILAN SECCADE FOTOSUNA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

260

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındaki  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay’ın seccadeye ayakkabı ile bastığı bir kare tepki çekti. Bunun üzerine CHP’den yapılan açıklamada, “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir.” denildi.

Kılıçdaroğlu ve CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay arasında iftar programı sonrasında özel bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

Görüşme sırasında Kılıçdaroğlu’nun ayakkabılarıyla Müslümanların namaz kılarken kullandığı seccadeye basarak verdiği poz büyük tepki çekti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir iftar programında verdiği poz tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay ve diğer kişi ile birlikte seccade üzerinde poz vermesine ilişkin CHP’den açıklama geldi.

CHP’nin, açıklamasında, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz.” ifadelerine yer verildi.

Fotoğraf sosyal medyanın gündemine otururken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da söz konusu kareye tepki gösterdi. Dağ, fotoğrafı paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Ayakkabınız ile bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir.” Fotoğrafa Düzce kamuoyundan da tepkiler geldi, Belediye Başkanları, siyasiler ve bir çok vatandaş sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. 

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar