YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ŞENGÜLOĞLU’NDAN 27 MAYIS MESAJI!

189

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden biri olan 27 Mayıs darbesi ve idam edilen Başbakan Adnan Menderes ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Şengüloğlu, “27 Mayıs Darbesi, milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalarımıza kazınmıştır” dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 27 Mayıs 1960 darbesinin Cumhuriyet tarihinde kara bir leke olarak yer aldığını söyledi.

DEMOKRASİYE, HUKUKA, İNSANLIĞA YÖNELİK İHANET
Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes’in de aralarında bulunduğu 592 kişinin Yassıada’da hukukun ayaklar altına alındığı bir davayla yargılandığını ve halkın iradesiyle seçilen Başbakan Adnan Menderes ve görev arkadaşlarının darbeciler tarafından idam edildiğini hatırlatan Şengüloğlu, “Türkiye birçok kez darbelere maruz kalmıştır. Bu darbeler milletimizin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar vermiştir. Hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe; 27 Mayıs 1960 yılında Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs Darbesi, milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalarımıza kazınmıştır” dedi.

HUKU DIŞI ŞEKİLDE DAR AĞAÇINA GÖNDERİLDİLER
Milli iradenin teveccühü ile iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının kısa zamanda ortaya koydukları yatırımlar ve hayata geçirdikleri projelerle Türkiye’yi bir adım ileri taşıdığını sözlerine ekleyen Şengüloğlu, şöyle konuştu;
“Millet iradesine savaş açan, milli ve manevi değerleri yok etmeye çalışan zihniyet, demokratik yollarla seçilen yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış, tiyatrovari yargılamalar ile masum insanları hukuk dışı şekilde darağacına göndermiştir. İdam edilenler yalnızca Başbakan, Bakan, Milletin Vekilleri değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti olmuştur.”

15 TEMMUZ’DA DA AYNI SENARYO
Vesayetçi odakların varlığını devam ettirerek en son 15 Temmuz’da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalıştıklarını anımsatan Şengüloğlu, “Ancak Milletimiz darbeler ve darbeciler karşısında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, 15 Temmuz’da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir” şeklinde konuştu.

DÜŞMAN ODAKLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ
Şengüloğlu, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı;
“Bu vesile ile; 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların Anadolu feraseti karşısında zavallı kalacağını, bu ülkede darbeler döneminin artık kapandığını, her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor; demokratik ve müreffeh bir Türkiye’de aşayabilmemiz için serden geçen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan odakları hiçbir zaman unutmayacağız.”

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar