YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ İLE BAŞLADI!

193

Diyanet İşleri Başkanlığı’ nın bu yıl “ Peygamberimiz, İman ve İstikamet “ teması olarak belirlediği programlar kapsamında Düzce İl Müftülüğü tarafından “ Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı ” gerçekleştirildi.

Büyük Camii bahçesinde Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftüsü Osman Aydın katılımcılara teşekkür ederek, günün anlam ve önemini belirten bir açılış konuşması yaptı.

Müftü Osman Aydın‘ ın ardından Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz konuşma yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Düzce Valisi  Selçuk Aslan şunları söyledi, “ Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını beraber idrak ediyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen, Peygamber Efendimizin doğumunu bu akşam idrak edeceğiz, Mevlit Kandili’ ni kutlayacağız ” dedi.

 

 

Din Görevlileri Toplumumuzun En Değerli İnsanlarındandır.

Günümüzde camilerin ve din görevlilerinin öneminden bahseden Vali Selçuk Aslan konuşmasına şöyle devam etti, “ Günümüzde camiler, sadece dini ibadetlerin yapıldığı bir yer olarak değil; yardımlaşmanın, dayanışmanın, sevginin, kardeşlik gibi birçok önemli görevlerin yüklendiği toplumumuzun direği olmuş konumdadır. Aynı şekilde din görevlileri toplumumuzun en değerli insanlarından biri olmakla birlikte toplumumuzun adalet, saygı ve kardeşlik simgelerinden birisi olmuştur.

Bu vesileyle hem Mevlid-i Nebi hem de Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı kutluyor, İslam alemine ve dünyamıza hayırlar getirmesini yüce Allah’ tan niyaz ederim” dedi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında hizmet edip emekliliğe ayrılan personeller ile hayır sever vatandaşlara plaket takdimi ve hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

Açılış programına Düzce Milletvekilleri Ercan Öztürk ve Talip Özcan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Vali Yardımcısı Vekili Ömer Sağlam, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli,İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar