YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ASIRLIK DÜZCE LİSESİ ADINI GERİ ALDI!

197

2023 yılında kuruluşunun 100’ncü yılını kutlayan Düzce Lisesi, adını geri aldı. Düzce Lisesi mezunlarının, isimlerini geri almak için verdikleri mücadele nihayet zaferle sonuçlandı. Okulun eski mezunlarının Düzce Valiliği’ne müracaat etmesi üzerine tekrar değerlendirmeye alınan okul ismi değişikliğine, Düzce Valiliği ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde karar verildi. Alınan karara göre okulun adı tekrar “Düzce Lisesi” olarak değiştirildi.

 

Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokolün katılımıyla 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi”nin adı  düzenlenen törenle  “Düzce Lisesi” olarak değiştirildi.

 

 

Tabela değişim törenine Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Okulun isim değişikliği karar sürecine ilişkin Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Düzce Lisesi Mezunlar Derneği tarafından “Düzce Lisesi” adının tekrar okullarına verilmesi için Valiliğimize başvuru yapılmıştır. 

Düzce Lisesi’nden mezun, şehrimize mâl olmuş kişilerin ve kamuoyunun da beklentilerine cevap verecek şekilde “Düzce Lisesi” adının yaşatılması yeniden değerlendirilmiş, İlimiz genelinde yapılan istişareler neticesinde bu yönde bir beklentinin olması da göz önünde bulundurularak, Valiliğimiz tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli çalışmanın yapılması talimatı verilmiştir. 

Hazırlanan komisyon kararı; Valiliğimizin isim değişikliği teklifi olarak Millî Eğitim Bakanlığına sunulmuş ve 21 Eylül 2023 tarihinde okul adının “DÜZCE LİSESİ” olarak değiştirilmesi Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. 

 

 

Buna bağlı olarak; Merkez TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun adı değiştirilerek, “15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’na dönüştürülmüştür. Bununla birlikte Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ismi ise “Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda yaşatılmaya devam edilecektir. Ülkemizde Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100. yaşını tamamlayan üç okuldan biri olan Düzce Lisesinin adının yaşatılması son derece anlamlıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı gençler yetiştirecek okulumuzun ismiyle yaşayacak olması ilimize hayırlısı olsun.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar