DÜZDEF’TEN VALİ ASLAN’A TAM DESTEK!

126

DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak, Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerin temsilcileri ile birlikte Düzce’ye gelerek Türkiye gündeminde yer alan isim değişikliği konusunu değerlendirdi.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nin adının Düzce Lisesi olarak değişmesinin ardından Vali Selçuk Aslan’a gösterilen tepkiyi doğru bulmadığını belirten Çakmak “Düzce hepimizin. Biz Federasyon ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak son gelişmeler ile ilgili bir durum değerlendirmesi yaptık. Düzce’de Valisi Selçuk Aslan yeni göreve başladı. Biz de kendisini ziyaret ettik. Gösterdiği alakadan çok memnun kaldık. İçişleri Bakanlığında Genel Müdürlük yapmış, devlet deneyimi olan bir insan. Sosyal medyadan da kendisini takip ediyoruz. Düzce’nin her kesimiyle güzel bir diyaloğu var. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’ne Düzce Lisesinin adının verilmesi talebi görüşülmüş, Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile isim değişikliği yapılmış, Vali bey de bu kararı yerine getirmiştir. Bunun dışında Vali Bey’in bir tasarrufu söz konusu değildir. Vali Bey’e gösterilen tepkinin doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Faruk Çakmak Vali Selçuk Aslan’ın yanında olduklarının altını çizerek “Düzce Lisesi önemli bir tarihe sahip. Hükümetin tasarrufuyla bu okulun adı 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak belirlenmiş. Düzce Türkiye için önemli bir il. Ülkenin İçerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar var. Bu süreçte bu gerginliğin gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Valimiz görevinin başındadır, verilen emri yerine getirdiği için onun tasarrufu söz konusu değildir. Biz de tüm Sivil Toplum Kuruluşları olarak Federasyon olarak Valimiz Selçuk Aslan’a tam destek veriyoruz. Bu olayın hızla gündemden düşmesi gerekiyor. Çünkü yapılacak çok iş var. Sayın valimizin yanındayız ve Düzce’ye hizmetlerinin devamını diliyoruz. Düzce’nin yaşadığı her sorunda burada olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key