YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

20 YIL SONRA AK PARTİ DEMİRCAN İLE GÖLYAKA’YI KAYBETTİ!

75

Ak Parti Kurulduğu günden buyana Düzce’de yıkılmaz kale olarak gördüğü Gölyaka Belediyesi’ni 20 yıl aradan sonra ittifak ortağı MHP’ye kaptırdı. 14 Ağustos 2001’de kurulan Adalet ve kalkınma Partisi yaklaşık bir yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2002 genel seçimlerine girmiş ve 365 milletvekili çıkararak tek başına iktidara gelmişti. Ak Parti iktidarı döneminde Gölyaka halkı da Erdoğan’a olan bağlılıklarını her seferinde seçimlerde tam destek vererek gösterdiler. 

 

Gölyaka’da 2004 yılı belediye seçimlerinde Nihat Çelik ile başlayan Ak Parti serüveni, 2009 yılında yeniden Nihat Çelik’in başkan seçilmesi ile devam etti. 2014 yılında Bekir Akbulut Ak Parti çatısı altında Gölyaka’ya başkan olurken 2019 yılında ise Yakup Demircan Koltuğu devralmış ve Ak Parti Belediyeciliği Gölyaka’da Ak Parti Kurulduğu günden bu yana devam etmişti. 

 

 

Ak Parti  Gölyaka’da 2024 yılı yerel seçimlerinde daha güçlü bir aday arayışına girdi ancak, rakiplerin karşısına çıkaracak o ismi bulamayınca yeniden Yakup Demircan ile devam kararı almak zorunda kaldı. , Demircan, seçimlerde 2019 yılında görevi devraldığı Bekir Akbulut’a ciddi oy kaptırdı ve İttifak Ortağı Rakibi Muzaffer Coşkun bu durumu fırsata çevirerek yaptığı ciddi seçim çalışması ile 20 yıldır Ak Belediyecilik ile yönetilen Gölyaka Belediyesi’ni Mhp’ye kazandırmış oldu. Belediyecilik tecrübesi bulunan Muzaffer Coşkun’un ilçede yeni dönemde başarılı işler yapacağına halk kesin gözüyle bakıyor ve Coşkun’a hem inanıyor hem de güveniyor. 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar