YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YIĞILCA’DA SELAMİ SAVAŞ MAZBATAYI ALDI; GÖREVE BAŞLADI!

105

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Düzce’nin Yığılca ilçesinde aday gösterilen 1992 doğumlu Selami Savaş en yakın rakibi Yeniden Refah Partisi’nin adayını geride bırakarak yeni belediye başkanı seçildi. Türkiye’nin en genç ilçe belediye başkanı olma ünvanına sahip olan Selami Savaş, mazbatasını teslim aldı.

 

 

Mazbata teslim törenine AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ve partililer katıldı. Mazbata töreni öncesi açıklama yapan AK Parti Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş: “Çok sevinçliyiz, gururluyuz. Allah razı olsun büyüklerimizden. Biz gençler bugünün ortakları yarının sahipleriyiz. Dolayısıyla bizim gibi insanların daha fazla siyasette var olması için onlara örnek bir belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirmek için var gücüyle çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin toplumda ve siyasette çok fazla olması gerektiğini düşünenlerden bir tanesiyim. Biliyorsunuz çağ açıp çağ kapatan bir ecdadın torunlarıyız. Enerjimiz yüksek, gençlerin enerjisi daha fazla. Dolayısıyla biz umutluyuz.” dedi.

 

MAZBATAYI BEKLEMEDEN GÖREVİNE BAŞLADI

Seçim gecesi sonuçlar belli açıklanmaya başladığında Belediye Başkanlığına seçilen Savaş, 1 Nisan sabahı Belediye Başkanlığı binasına giderek çalışmalarına başladığını belirtti. Savaş: ”Çalışmalarımıza başladı, Gönül erlerimizle beraber Yığılca’ya hizmet için yola çıktık inşallah bugün itibariyle. İlk icraat olarak sokaklarımızı, caddelerimizi, camilerimizi her bir yeri pırıl pırıl yapacağız. İlçemizi bayrama hazırlıyoruz. Ondan sonra da Yığılca’mız için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

 

 

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk de Selami Savaş’a destek için törene katılanlar arasındaydı, Öztürk: “Türkiye’nin ve Düzce’nin en genç belediye başkanıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yığılca halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Genç, dinamik ve enerjik bir başkan seçtiler. Seçim sürecinde de gerek projeleriyle gerek gençliğin verdiği enerjisiyle zaten ben buradayım diyordu. Bugün de nasip oldu, birlikte mazbatayı aldık. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

 

 

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise Gençlerin siyasette olması gerektiğini dile getirdi. Şengüloğlu: “Gençlerin siyasette olması gerektiğini savunan birisi olarak bugün Düzcemizin en genç Selami kardeşimizin belediye başkanlığı görevine başlaması sebebiyle programa geldik. Çok mutluyuz. Genç kardeşlerimizin, bu yaştaki arkadaşlarımızın böyle sorumluluklar üstlenmesi geleceğimize dair bize büyük bir kazanç ve mutluluk sağlıyor.” ifadelerine yer verdi.

SELAMİ SAVAŞ KİMDİR?

1992 yılında Yığılca’da dünyaya gelen Selami Savaş 2014 yılında Kocaeli Üniversite’sinde İşletme Bölümünü bitirdi. 2014 yılından bu yana AK Parti Yığılca İlçe Teşkilatı üyesi olan Savaş, evli ve 1 çocuk babası olarak aile şirketinin genel müdürlüğünü yapıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar